Lyt til artiklen

Tom Behnke langede i dag ud efter afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge, efter et muslimsk flertal stemte nej til at bruge penge på et juletræ, selvom de tre dage forinden havde bevilliget 60.000 kroner til at fejre Eid.

Folketingsmedlemmet for Konservativ kaldte beslutningen "mangel på respekt for danske traditioner og dansk kulturarv, at et muslimsk flertal i en beboerforeningen i Kokkedal har slået julen ihjel."

Men når Tom Behnke blander i en lokalpolitisk debat, har han lige så lidt respekt for den danske kultur, som de mennesker han angriber, mener Muhamed Suleban, Formand for Somalisk Ungdom i Danmark.

- Tom Behnke siger, at muslimer er ved at aflive dansk kultur og tradition. Vi mener derimod, at det er Tom Behnke, der er ved at afmontere lokaldemokratiet, som er en del af den danske kultur. Det er jo dybt problematisk, at han blander sig i det her. Lokaldemokratiske beslutninger, som bliver truffet af folkevalgte, skal respekteres og accepteres - uanset hvilke beslutninger, der bliver taget, siger Muhamed Suleban til bt.dk.

Han understreger dog, at Somalisk ungdom i Danmark ikke som sådan støtter den beslutning, som afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge har truffet.

- Der skal mangfoldighed til i det her samfund, så der skal både være plads til Eid-fester og juletræsfester. Det er to kulturelle traditioner, som lokalbestyrelser da selvfølgelig skal værne om. Men der er tale om en demokratisk beslutning, og vi stiller os meget uforstående over for, at han som folketingspolitiker synes, at han ved, hvad der er rigtigt eller forkert i et lokalområde, siger Muhamed Suleban, der samtidig advarer imod at gøre konflikten til et spørgsmål om 'os' og 'dem':

- Hans kommentarer er helt ude af proportioner. Han forsøger at lave en konflikt mellem muslimer og danskere. Det er meget farligt, siger Muhamed Suleban.