Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hærens Konstabel- og Korporalforening så hellere, at de Konservative investerede 50 millioner kroner i materiel eller hjælp til krigsveteraner frem for at købe medaljer.

I stedet for at hænge medaljer om halsen på alle de danske soldater, der har været udsendt, så burde man bruge pengene på at give de soldater, der skal ud til verdens brændpunkter i fremtiden.

Sådan lyder meldingen fra Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF), efter de Konservative - på de udsendte soldaters nationale flagdag - foreslår at klemme en post på 50 millioner kroner til medaljer til alle de danske udsendte i tidens løb ind i finansloven for 2014.

»Jeg har selvfølgelig ikke noget imod, at folk får medaljer. Jeg ved, at det betyder meget for folk,« siger HKKF-formand Flemming Vinther.

»Men jeg så måske hellere, at pengene blev brugt på at hjælpe de soldater, der vender hjem fra krig med fysiske eller psykiske mén, eller på at sikre de soldater, der skal sendes ud på farlige missioner,« fortsætter han.

Venstre bakker op om medaljeforslaget, men mener, at pengene kan findes i de penge, der allerede er afsat til forsvaret. Men det får Flemming Vinther til at stejle.

»De skal ikke tage pengene fra forsvarets budget. Skal man prioritere mellem at købe nyt beskyttelsesudstyr til de soldater, der skal ud i kamp i morgen? Eller skal vi bruge pengene på at købe medaljer til nogle, der var ude for 10-12 år siden. Der bliver jeg nødt til at være en lille smule hård i filten og sige, at jeg prioriterer materiellet til i morgen,« siger Flemming Vinther.

Andre læser også