Hverken hos SF eller De Radikale er der lyst til at kommentere skattebeskyldningerne mod S-formanden. "Parti-egoistisk", mener kommentator.

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, må kigge langt efter opbakning fra SF og De Radikale i sagen om hendes mand, Stephen Kinnock, der arbejder og betaler sin skat i Schweiz.

Mens den radikale pressechef meddeler, at ingen fra folketingsgruppen ønsker at kommentere sagen, så lyder der er et klart "nej" fra både SF's formand, Villy Søvndal, og partiets gruppeformand, Ole Sohn, når de bliver spurgt, om de vil kommentere sagen.

Det var B.T., der onsdag berettede om Stephen Kinnocks skatteforhold, og torsdag beskylder avisen Thorning-Schmidt for at være grisk, fordi hun står som eneejer af familiens hus, hvorved hun kan udnytte det fulde skattefradrag.

Noget, familien ifølge avisen ikke ville kunne gøre, hvis Stephen Kinnock var medejer, da han som omtalt betaler sin skat i Schweiz.

Og tavsheden fra specielt det historisk tætknyttede SF er bemærkelsesværdig, mener kommunikationsrådgiver og politisk kommentator Peter Goll, der er tidligere presserådgiver for netop SF.

- Det er klart en svær sag for SF. De vil jo meget gerne markere, at de rige skal betale meget i skat. Og når det nu ser ud til, at den socialdemokratiske formand ikke har bidraget så meget, så er det ikke noget, SF kan forsvare. Omvendt har de ikke lyst til at lægge sig ud med Socialdemokraterne ved at kritisere Helle Thorning-Schmidt, siger han.

På trods af der altså ifølge Peter Goll er en god forklaring på SF's tavshed, kalder han det "parti-egoistisk" fra Søvndal og kompagni.

- På den her måde tager de i første omgang hensyn til SF selv og ikke S-SF- blokken. Og det er første gang længe, at man ser dårligere holdspil på venstreside i Folketinget end på højre side. Parti-egoistisk er det smart nok af SF, men for S-SF-fløjen er det ikke godt, mener Peter Goll.

/ritzau/