Ole Sohns beklagelse tilfredsstiller ikke Søren Pind. Udviklingsministeren mener, at Sohn havde budt en sovjetisk invasion velkommen.

Udviklingsminister Søren Pind (V) beskylder SF's gruppeformand, Ole Sohn, for at ville have budt en sovjetiske invasion af Danmark velkommen og sammenligner den tidligere DKP-formand med de danske nazister.

Selv om Ole Sohn nu har beklaget sin kommunistiske fortid, så kalder Søren Pind det - i sit nyhedsbrev/blog - for "et forkølet forsøg på patetisk politisk styring" uden nogle dybere overvejelser over, hvorfor han blev kommunist.

- Vi har alle en mulig Stasi-vagt, en mulig Hipo, en mulig KZ-kommandant eller en Stalin i os, skriver Søren Pind og fortsætter:

- Så desto meget vigtigere er det, at de, der har foretaget rejsen ind i mørket, fortæller om, hvorfor - hvad var bevæggrundene, og hvad ændrede sig. Om noget, hvad jo er spørgsmålet i Sohns tilfælde.

Udviklingsministeren forklarer, hvordan han under et frokostselskab bliver konfronteret med spørgsmålet: "Hvad er der egentlig galt ved det, Sohn har gjort?".

Og Søren Pind beskriver, hvordan han forsøgte at beskrive tiden under den kolde krig.

- At der var femte kolonner i Danmark, der ville have budt en sovjetisk invasion velkommen - som de danske nazister gjorde det, da tyskerne kom. Og at en af dem, dengang, var Ole Sohn, skriver udviklingsministeren.

- Jeg fortalte om udenomssnakken, vi har været udsat for - og det helt utænkelige, at en tidligere formand for DNSAP (de danske nazister, red.), hvis han skulle have været opstillet for Dansk Folkeparti, kunne være en del af dansk politik. Ikke mindst, fordi Dansk Folkeparti ikke optager den slags mennesker. Hvad SF altså ingen problemer har med, skriver Søren Pind.

/ritzau/

________________________________
'Synes godt om' B.T. på Facebook. Så deltager du automatisk i konkurrencen om et lækkert videokamera eller 3 måneders gratis abonnement på B.T.
Tryk 'synes godt om' i boksen herover og deltag i konkurrencen. Vinderne trækkes d. 29. oktober.