Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Venstres Søren Pind mener, at svenskerne skal bruge højrepartiet Sverigedemokraterna til at sikre svensk kultur på samme måde, som man i Danmark har brugt Dansk Folkeparti.

Demokratiet og kulturen hos vores svenske naboer er truet, mener Venstres udenrigsordfører Søren Pind (V).

På sin Facebook-profil skrev Søren Pind tirsdag morgen, at et lands kultur uddør, når der kommer et tilstrækkeligt antal mennesker fra en anden kultur. Dermed mener Venstre-politikeren, at Sverige bør tage Sverigedemokraterna til sig, som danskerne har taget Dansk Folkeparti til sig.

»Når et oprindeligt folk kommer i mindretal, så sker der de her ting. Undervejs tager man også større og større hensyn, og vi har også selv haft den diskussion i Danmark, med hvad man serverede i daginstitutioner, kønsadskillelse, og hvilke sange man sang. Den diskussion kan du gange med ti i Sverige, og det er selvfølgelig, fordi den nationale svenske kultur er under kraftigt pres, og derfor tror jeg også, at 13 procent har stemt på Sverigedemokraterna,« siger Søren Pind til Politiken.

Pind siger videre til avisen, at Dansk Folkeparti ligeledes har været nødvendige i Danmark, for at den danske kultur er blevet bevaret, og dermed bør svenskerne heller ikke bare lukke øjnene for Sverigedemokraterna.

Søren Pind er i løbet af tirsdagen blevet kritiseret for at sammenligne svenskernes situation med udryddelsen af indianerne. SFs Özlem Cekic (SF) har kaldt Pinds kommentarer for »ekstremistisk«, men Venstre-manden vil ikke direkte forholde sig til Cekic’ kritik, og kalder det blot for en »hyklerisk kommentar«.

Andre læser også