Justitsminister Søren Pind (V) måtte tirsdag beklage dele af sin tale grundlovsdag på Justitsministeriets hjemmeside.

I talen gik han til angreb på Trykkefrihedsselskabet og sagde, at han tidligere havde talt om, at debatten, der foregik der, havde en ’klang af togvogne’, og at nogle i selskabet ikke mente, der var et problem i deportation af flygtninge og migranter.

Det har fået Trykkefrihedsselskabets formand Katrine Winkel Holm til at kontakte Pind personligt og forlange en undskyldning.

Den kom så tirsdag på Facebook med link til ministeriets hjemmeside:

»Diskussionen pågik mellem en af paneldeltagerne, foreningens formand og jeg selv. Jeg skal — som jeg har gjort det flere gange — understrege, at jeg ikke har grundlag for at hævde, at Trykkefrihedsselskabet som selskab — eller selskabets formand — skulle støtte synspunkter om deportation,« skriver Søren Pind på Facebook.

»Jeg kan konstatere, at en panelist på mødet udtrykte, at man måtte kunne have en diskussion om emnet. Men støtte til deportation kan man hverken tage selskabet eller formanden til indtægt for, og jeg skal beklage, hvis nogen er blevet bibragt den opfattelse. Mit eget synspunkt fremgår af talen,« fortsætter han.

Undskyldningen kommer efter en direkte klage fra Katrine Winkel Holm, som var rasende grundlovsdag om eftermiddagen.

’Du hører fra os’

Hun indledte med at spørge Søren Pind på Facebook, om det ’kunne være rigtigt, han nu igen snakkede om en klang af togvogne i forbindelse med Trykkefrihedsselskabet’.

»Det kan du tro,« lød det kækt fra Pind, der vedlagde et link til sin grundlovstale.

»Du hører fra os,« lød det fra Katrine Winkel Holm, der derefter skrev følgende:

»Man skal høre meget, før ørerne falder af. Søren Pind siger netop ikke, at Trykkefrihedsselskabet er at sammenligne med nazister, men skaber alligevel en kontekst, hvor tilhøreren selv kan få brikkerne til at falde på plads. Det er dybt usmageligt og ikke en minister værdigt. Det var heller ikke en minister værdigt, da Søren Pind første gang kolporterede disse meget uheldige betydninger i forbindelse med et interview i Weekendavisen tilbage i 2010. Dengang refererede han — som udviklingsminister — samme halvkvædede vise fra bemeldte møde,« skrev Katrine Winkel Holm.

Ifølge BTs oplysninger har der siden været en privat mailkorrespondance mellem Pind og Winkel Holm, som førte til Pinds undskyldning.

Katrine Winkel Holm er nu faldet ned efter Søren Pinds undskyldning, der både er på Facebook og på Justitsministeriets hjemmeside, og har derfor ingen yderligere kommentarer.