Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Debatkulturen på Christiansborg er rådden og kan spænde ben for store forlig.

Det advarer flere eksperter om i metroXpress. Venstres Søren Pind er med sit sprogbrug en af dem, der er med til at mindske tilliden mellem politikere på Christiansborg.

Det mener medieforsker og leder journalistuddannelsen på RUC, Mark Ørsten, der advarer om, at det kan have betydning for danskerne, at politikerne er så uforsonlig over for hinanden.

- Når Pind og andre på begge fløje trækker fronterne så hårdt op, er det vanskeligt efterfølgende at sætte sig sammen og forhandle sig sig frem til kompromiser om samfundets udfordringer, siger Mark Ørsten til metroXpress.
Det er specielt på Facebook, at Søren Pind ytrer sig i hårde toner. Her er ingen for fin til at komme gennem vridemaskinen, og medierne får tit hug for at skrive personsager.

Men også i medierne kan Pind komme med opsigtsvækkende udmeldinger. Efter valget i september, hvor Socialdemokraternes Henrik Sass Larsen ikke kunne blive sikkerhedsgodkendt af PET, ville Helle Thorning-Schmidt ikke udtale sig om årsagen. Det fik Søren Pind til at udtale, at 'løgner' efterhånden er et gennemgående karaktertræk hos Danmarks statsminister.

HVAD SYNES DU OM SØREN PINDS MÅDE AT DEBATTERE POLITIK PÅ? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Det er ikke kun Søren Pind, der med sit sprogbrug trækker fronterne op på Christiansborg. Socialdemokraterne er lige nu ude med riven efter Lars Løkke Rasmussen i sagen om en rygekabinen i statsministeriet, der i hans regeringstid blev lejet til 154.000 kr. Her mener Socialdemokraterne, at han, ligesom fødevareminister Mette Gjerskov (S), selv må betale for rygekabinen.

Politik kommentator på Børsen, Helle Ib, mener ikke, at tonen mellem Venstre og Socialdemokraterne bliver bedre, før befolkningen kræver det.

- Der er meget dårlig kemi mellem Socialdemokraterne og Venstre og mellem Løkke og Thorning. Og der kommer ikke en borgfred, før politikerne mærker et pres fra vælgerne og fra organisationer, der kræver, at de dropper mudderkastningen og trækker i arbejdstøjet.

Hvad synes du om Søren Pinds måde at debattere politik på?

Deltag i debatten herunder. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. fredag