Medlem af Dansk Folkeparti og forhenværende medlem af Folketinget Søren Krarup er gal efter SF-formanden, Pia Olsen Dyhr, søndag aften sagde, han var dømt for racisme. Han truer nu med at melde hende til politiet for injurier.
Medlem af Dansk Folkeparti og forhenværende medlem af Folketinget Søren Krarup er gal efter SF-formanden, Pia Olsen Dyhr, søndag aften sagde, han var dømt for racisme. Han truer nu med at melde hende til politiet for injurier.

Tidligere folketingsmedlem og medlem af Dansk Folkeparti Søren Krarup anerkender ikke den beklagelse, som Pia Olsen Dyhr mandag aften gav ham på sin Facebook-side og har sendt til ham i en privat e-mail.

DF'eren mener nemlig ikke, at hendes opslag kan regnes for at være den offentlige undskyldning, som han i går forlangte, efter hun fejlagtigt havde sagt, han var dømt for racisme i DR2-programmet Vi ses hos Clement søndag aften.

piaod-soerenk

I sit Facebook-opslag gør Pia Olsen Dyhr det ellers klart, at det var forkert af hende at kalde Dansk Folkeparti for helracister, at Søren Krarup ikke er dømt, som hun ellers påstod under sit interview med Clement Kjersgaard, og at hun i det hele taget har ærgret sig over udtalelserne sidenhen.

Det rækker dog ikke for den aldrende Søren Krarup:

”Det er for let for hende at hviske i en privat mail. Jeg er ikke tilfreds med at få et privat brev fra hende, når hun har siddet i medierne og udtalt en så gemen løgn. Desuden har jeg ikke Facebook, og det er der mange mennesker fra min generation, som ikke dyrker,” siger han og fortsætter:

”Det er usselt. Hun kan godt svine folk til i medierne, men at indrømme, at hun har begået en fejl, vil hun ikke sige offentligt.”

Overvejer stadig en politianmeldelse

Mandag gjorde Søren Krarup det klart, at det ville medføre konsekvenser for partiformanden, hvis han ikke fik den tilfredsstillende »offentlig undskyldning,« som han mente, han var berettiget.

Nærmere bestemt ville han anmelde Pia Olsen Dyhr for injurier, hvilket normalt straffes med bøde, men kan give op til fire måneders fængsel i særlige tilfælde.

Og han var ikke et øjeblik i tvivl om, det nok skulle ende med at være en sag, han ville få medhold i, hvis det skulle komme så vidt.

Tirsdag er han imidlertid ikke helt så sikker på, om han vil gå til politiet.

Pia Olsen Dyhr er i hvert fald ikke løbet tør for muligheder for at undskylde over for ham,selvom han oprindeligt havde en forventning om, hun ville melde omgående ud med en tilfredsstillende undskyldning.

”Jeg gider for så vidt ikke bruge meget mere tid på hende, fordi jeg finder hende alt for underlødig. Og så er hun jo kommet med en undskyldning til mig. Samtidigt må der også være grænser for, hvad man vil finde sig i. Derfor afventer jeg endnu en undskyldning,” siger han om en eventuel anmeldelse og slår fast:

»Det er en mulighed, jeg har, og som jeg overvejer meget nøje.”

Pia Olsen Dyhr er ikke vendt tilbage på BTs henvendelser.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.