Lyt til artiklen

Efter godt fem års fravær fra dansk politi, melder den 52-årige tidligere forsvarsminister Søren Gade nu sit comeback midt under statsminister Helle Thorning-Schimdts 1.maj-taler.

Tidligere har han ellers afvist og takket nej til vende tilbage til dansk politik. Men da Venstres kredsformand i Aalborg Vest, Svend Erik Jensen, torsdag kontaktede ham for at høre, om han kunne overveje at stille op hos dem, takkede han ja.

Det fortæller Søren Gade selv til TV 2.

»Da jeg fik muligheden i går for at blive en del af det hold, der skal hjælpe Lars Løkke (formand for Venstre, red.) til at blive statsminister, besluttede jeg mig for at sige ja. For det er nok sidste chance for at komme med på holdet inden et folketingsvalg, siger Søren Gade.

Han understreger dog, at han endnu ikke er fuldbyrdet kandidat, men er indstillet til at blive det.

52-årige Søren Gade, der kan skrive både tidligere folketingsmedlem, forsvarsminister og direktør i Landbrug & Fødevarer på sit CV, blev ellers torsdag præsenteret som formand i Care Danmarks repræsentantskab.

Men nu har han besluttet sig for at vende tilbage til den politik, han forlod i begyndelsen af 2010, fordi det sled så hårdt på ham, at han havde brug for en pause til at få luft.

Så sent som i september 2014 afviste han ellers på det kraftigste, at han ville stille op til Folketinget igen.

»Det gør jeg ikke. Jeg ved fandme ikke, hvem der er ude med det. Det er en ondskabsfuldhed. Det gør jeg fandme ikke. Sådan er det,« sagde Gade dengang, skriver Berlingske, og fortsatte:

»Jeg har hørt det før. Men er det ikke bare sådan, at når man har været i politik, så bliver det ved med at forfølge en ved forskellige lejligheder. Jeg tror ikke, jeg er den eneste ekspolitiker, der er blevet spurgt om det.«

Over for TV 2 forklarer Søren Gade, at han endnu ikke har drøftet sin eventuelle rolle efter det kommende valg med Lars Løkke Rasmussen, så fremt Venstre genvinder regeringsmagten.

»Det er klart, jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg stilelde op for blot at sætte mig på de bagerste rækker. Jeg stiller op for at få indflydelse og sidde med foran,« siger han til TV 2.

Han vil blandt andet arbejde på, at udflytning af arbejdspladser bliver taget alvorligt, så alt ikke længere er samlet i København, men 'kommer ud i virkeligheden', hvor det hører til.