Lange løbeture, gulerødder og selvdisciplin er opskriften på den kur, som har bragt Søren Gade i balance med sig selv igen.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Da forhenværende forsvarsminister Søren Gade for seks måneder siden så sig selv i spejlet, så han en kraftig mand på vej mod den alder, hvor for mange kilo på sidebenene ofte også er den direkte vej ind i den stigende statistik over mænd med livsstilssygdomme.

Sådan havde det faktisk været et par år. Men det var først, da hans døtre begyndte at presse på for et halvt års tid siden, at Søren Gade tog de ubrugte løbesko på, som han havde med hjem fra sin tid som forsvarsminister og begyndte at motionere.

- Det var et helvede. Det gjorde ondt hele tiden. Nu er det kun, når jeg kommer hjem fra løbeturene, at det begynder at gøre ondt, griner den tidligere forsvarsminister, der i dag løber mellem 30 - 35 kilometer om ugen, fortæller Søren Gade i et stort interview med Dagbladet Holstebro-Struer.

- Jeg begyndte at løbe for at tabe mig. Ikke for at bevise noget over for andre eller mig selv. Sådan er det stadig.

Seks måneder efter han snørede løbeskoene for alvor og dag efter dag pinte sig selv ud på skovstier, landeveje og biveje er resultatet ikke til overse.

Den tidligere kraftige udgave af Søren Gade er blevet afløst af en tynd mand midt i 40’erne. 25 kilo har han smidt og er selv godt tilfreds med resultatet.

- Men det var også tiltrængt. Det er let at give mit arbejde skylden. For ja, jeg arbejdede meget og sov for lidt. Men den fritid jeg havde, prioriterede jeg altså at bruge på noget andet end at motionere. Det fortryder jeg ikke. Men sådan er det jo. Det er et spørgsmål om at prioritere, men jeg er glad for resultatet.

Kampvægten er, hvor den skal være. Og motionen er nu blevet så indgroet en del af Gades hverdag, at han kan få dårlig samvittighed, hvis han er nødt til at springe en løbetur over.

Nok har løberiet hjulpet til med at få vægten til at gå den rigtige vej. Men spørger man Gade selv, så har den største faktor i hans store vægttab været en kostomlægning.

- I dag forstår jeg slet ikke, at jeg har spist hvidt brød. Hvorfor overhovedet gøre det?, spørger han retorisk.

Sammen med andre 'hurtige' kulhydrater såsom kartofler, pasta og ris er det hvide brød blevet smidt bagerst i skabet til fordel for grøntsager, frugt, flere grøntsager og masser af proteiner såsom kød og æg. Har smidt alt sit gamle tøj ud

Søren Gade har ikke kun smidt 25 overflødige kilo. Han har også smidt alt sit gamle tøj ud.

- Jeg har skiftet hele garderoben ud. Alt det gamle er væk, siger Gade, der er gået adskillige størrelser ned.

Og med de nu for store størrelser ude af skabet har han fået endnu en grund til at holde den nuværende vægt. Samtidig har den slankere udgave af den gammelkendte Gade også givet ham en helt ny genvunden form for anonymitet.

- Der er mange, som ikke lige har kunnet genkende mig, fortæller han.

SE MANGE FLERE BILLEDER AF SLANKE SØREN GADE HER