Efter tidligere DF'er og nu løsgænger i EU-parlamentet Rikke Karlsson i et interview i Politiken har udtalt, at hun tidligere har været medlem af De Radikale, har det igen skabt fokus på, hvorfor hun forlod Dansk Folkeparti. Nu understreger hun på Facebook, hvad der ledte til hendes exit.

Interviewet i Politiken har igen fået krigen til at blusse op mellem den tidligere DF'er og partiets ledelse. Nu skriver hun i et rasende indlæg på Facebook, at DFs ledelse forsøger at dække over sig selv, i stedet for at give svar på, hvor penge i EU-fonde er blevet af.

»I stedet for at være skuffede, kede af det og råbe op om ære og værdighed, opfordrer jeg både Morten Messerschmidt, Anders Vistisen, Søren Espersen og resten af ledelsen i Dansk Folkeparti til at hjælpe med at komme med svar i stedet for at bruge tiden på at dække over sig selv og hinanden,« skriver Rikke Karlsson på sin Facebook-profil.

Kommentaren falder ovenpå, at Dansk Folkepartis europaparlamentariker Anders Vistisen har beskyldt Rikke Karlsson for kun at tænke på penge, når hun har valgt at beholde sit mandat i Europarlamentet.

Hun beskriver i interviewet med Politiken, at hun har haft det svært med dele Dansk Folkepartis flygtningepolitik i EU, og at hun har været medlem af De Radikale tidligere.

»Det er åbenbart vigtigere for hende at beholde lønnen i EU-Parlamentet end beholde æren,« sagde Anders Vistisen til BT ovenpå interviewet med Politiken.

Søren Espersen udtalte mandag til BT, at han er 'rystet i sin grundvold' over Karlssons udtalelser. Han er onkel til Karlsson og var med til at få hende ind i Dansk Folkeparti i sin tid.

Under overskriften 'Det stopper nu' skriver Karlsson i det længere og harmdirrende opslag på Facebook, hvorfor hun beholder sit mandat, efter at hun har meldt sig ud af Dansk Folkeparti.

»Lad mig gentage det en gang til, så ingen er i tvivl. Jeg forlod Dansk Folkeparti, fordi jeg ikke kunne få svar på mine spørgsmål vedrørende MELD og FELD, og fordi jeg følte mig svigtet af Dansk Folkepartis ledelse,« skriver hun.

Rikke Karlsson forlod DF i protest, fordi hun følte, at Morten Messerschmidt pressede hende til at skrive under på nogle papirer i forbindelse med partiet og fonden Meld og Feld. I interviewet med Politiken fortæller Rikke Karlsson, hvordan hun har haft det fysisk dårligt ved at skulle stemme for DFs mærkesager i Parlamentet, mens hun stadig sad i DF-gruppen. Holdninger, der intet har med fonden Meld og Feld at gøre.

Men nu understreger hun, at hun kun forlod partiet, fordi hun ikke kunne få svar på spørgsmål om, hvordan de to EU-fonde brugte sine penge. Efter DF-erens exit fra partiet, fik Morten Messerschmidt kritik fra EU-parlamentets præsidium.

Det afgjorde, at Dansk Folkeparti ulovligt har spenderet tre millioner kroner i EU-støtte på politiske kampagner i Danmark. Derefter valgte partiet at betale 1,6 millioner tilbage til EU.

Men nu vil Rikke Karlsson have undersøgt endnu mere, end hvad der hidtil er kommet frem fra året 2015, hvor Messerschmidt var formand for de to fonde.

»Jeg har hele tiden sagt, at min største bekymring handler om 2014, hvor der var langt, langt flere penge til rådighed. Og hvor Morten Messerschmidt overtog præsidentposten i MELD og FELD,« skriver hun og tilføjer.

»Jeg undrer mig derfor over, at Anders Vistisen nu på Facebook og i BT, har fået travlt med at råbe op om ære og værdighed, når han selv sad centralt placeret som kasserer ved siden af Messerschmidt i MELD og FELD. Jeg ønsker stadig klarhed og syn for sagn om, hvad de mange millioner, der lå i MELD og FELD-kasserne i 2014 er blevet brugt til!«

Derfor vil løsgængeren nu kontakte OLAF, som undersøger svindel og korruption i EUs institutioner, og bede dem om at undersøge regnskaberne for 2014.

Morten Messerschmidt har ikke ønsket at kommentere Rikke Karlssons Facebook-opdatering, men oplyser til BT, at han først blev formand for fondene i 2015, og han han derfor ikke har haft ansvaret for dem i 2014. Her har Rikke Karlsson altså misforstået sagens sammenhæng, når hun skriver:

»Jeg har hele tiden sagt, at min største bekymring handler om 2014, hvor der var langt, langt flere penge til rådighed. Og hvor Morten Messerschmidt overtog præsidentposten i MELD og FELD.«

Her havde Messerscmidt kun ansvar for en lille del af kassebeholdningen i fondene og slet ikke oppe i millionklassen, som Rikke Karlsson påstår.

BT har kontaktet Rikke Karlsson for at spørge til det forhold, at hun påstår, Messerschmidt var formand i 2014, selvom han først blev det i 2015, men det har endnu ikke været muligt at få en kommentar om dette.

Hun er også rasende på Dansk Folkepartis ledelse over, at hun ikke følte, ledelsen hjalp hende, da hun havde behov for det i forbindelse med at undersøge fondene.

»Dansk Folkeparti har aldrig holdt sig tilbage fra at pege fingre og kræve sandheden frem i lyset, når andre foretog sig ting bag lukkede døre. Det har jeg altid selv været meget enige med dem i. Partiet har altid krævet gennemsigtighed og ordentlighed af andre, men i det øjeblik pilen pegede mod en af deres egne, var der overhovedet ingen vilje til at undersøge og oplyse i sagen. I stedet gjorde partiledelsen INGENTING, da jeg spurgte ind til og stillede spørgsmålstegn ved MELD og FELD. Det er jeg stadig dybt rystet over, forundret over og ked af!«

Hun forklarer, at hun ikke nedlægger sit mandat, fordi hun ikke har tillid til, at partiet kan forvalte det ordenligt. Rikke Karlsson har tidligere kritiseret andre for at beholde deres mandat, hvis de er gået på grund af uenighed med deres parti, men understreger, at det ikke er derfor, hun meldte sig ud af Dansk Folkeparti.