ARKIVFOTO. Unge kontanthjælpsmodtagere skal ikke sidde og klø sig bag i. Derfor er socialrådgiverne klar til lavere sats. Foto af socialrådgivernes formand, Bettina Post. (se Ritzau historie 180310) (Foto: Morten Germund/Scanpix 2012)
ARKIVFOTO. Unge kontanthjælpsmodtagere skal ikke sidde og klø sig bag i. Derfor er socialrådgiverne klar til lavere sats. Foto af socialrådgivernes formand, Bettina Post. (se Ritzau historie 180310) (Foto: Morten Germund/Scanpix 2012) Foto: Morten Germund
Socialrådgivernes formand,Bettina Post, går nu skarpt i rette med Enhedslisten.

Efter at have fulgt debatten i løbet af weekenden, skrev Bettina Post flg. på Facebook mandag morgen:

'Hvad sker der for Enhedslisten?. Først indgår de aftale som afsætter over 1 mia. til særlige sociale initiativer, tager livtag med social dumping og økonomisk kriminalitet, sikrer praktikpladser til unge i erhvervsuddannelserne og giver os et halvt år mere til at finde løsninger for dem, som mister dagpengeretten. Så undsiger de hele skidtet og får i tilgift læsterlige klø af baglandet. Jeg mangler ord!'

Overfor BT lægger hun ikke skjul på, at hun synes, det er en helt uacceptabel opførsel fra Enhedslistens side.

- Det virker næsten skixofrent. Først gør de sig umage for at formulere krav til finansloven. De får flere gode resultater, og så undsiger de hele aftalen.

- Jeg tænker bare, at hvis Enhedslisten er regeringens venner, så har de da ikke brug for fjender. Det er usportsligt og det er mærkeligt. De burde bakke op.

Hun medgiver, at vi traditionelt har set Enhedslisten som et protestparti, der holder fast i principperne. Den rolle har de været nødt til at forlade. Men til gengæld burde de glæde sig over de mange gode elementer, der trods alt er i aftalen.

Enhedslistens Frank Aaen melder 'hus forbi' på kritikken.

- Bettina Post skulle hellere begynde at koncentrere sig om, hvordan vi kommer videre med at lægge pres på regeringen, siger Frank Aaen.

- Fagbevægelsen har ladet sig nøje med akutpakken. Men regeringen kan kun presses, hvis så mange som muligt løfter stemmen, siger Aaen.

Har du og de andre fagforeningsformænd sovet i timen, Bettina Post?

- Nej, er du rigtig klog. Vi har haft mange møder med regeringstoppen, og har præsenteret masser af ideer til, hvad man kan skrue på.

- Organisationerne i FTF har været i vedholdende dialog, vi har på ingen måde sovet. Vi vil også fortsætte dialogen med regeringen fremover. Men det er fair nok lige at vurdere, om initiativer virker, inden vi stiller krav om yderligere, siger Post.

Hun har et stort ønske om at lave om på genoptjeningskravet, få rettet op de stramninger på supplerende dagpenge, som den tidligere regering gennemførte og få gjort dagpenge-perioden konjunkturbestemt.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.