I Radio4 Morgen udelukker politisk ordfører for Venstre Morten Dahlin, at satiretegninger af Muhammed kan rammes af det kommende koranafbrændingsforbud.

Og det erklærer Christian Rabjerg Madsen, der er politisk ordfører for Socialdemokratiet, sig enig i.

»Jeg er enig med Dahlin. Lovforslaget har intet med satiretegninger eller publicistiske rettigheder at gøre. Præcist som jeg sagde i går,« skriver Christian Rabjerg Madsen i en sms til B.T. 

B.T. har spurgt Christian Rabjerg, om han også kan garantere, at satiretegninger af profeten Muhammed ikke vil blive en del af et kommende lovindgreb.

»Jeg kan give samme garanti.«

Samme garanti kunne den politiske ordfører ellers ikke give onsdag, da han i et interview med B.T. ikke kunne svare på, om han kunne garantere, at satiretegninger af profeten Muhammed ikke ville blive en del af et kommende lovindgreb mod koranafbrændinger. 

Men du må vel kunne sige ja eller nej til, om satiretegninger af profeten Muhammed vil blive en del af et lovindgreb?

»Jeg kommer ikke til at gå ind i alle mulige andre hypotetiske ting. Vores lovgivning, den man sidder og arbejder på lige nu i Justitsministeriet, handler om at få sat en stopper for gentagende afbrændinger af Koranen. Ikke alt muligt andet. «

Hvis du siger, at det ikke handler om alt muligt andet, så kan du vel også sige, at det ikke kommer til at handle om satiretegninger af profeten Muhammed?

»Jeg ønsker ikke at gå ind i alle mulige andre tænkte eller hypotetiske spørgsmål. Det, vi lovgiver om, vedrører den her forhånende og gentagende afbrænding.«

Men i regeringens egen udtalelse af et kommende lovindgreb står der, at regeringen vil »se på mulighederne for i særlige situationer at gribe ind over for forhånelser af for eksempel andre lande, kulturer og religioner, som kan have væsentlige negative konsekvenser for Danmark, herunder ikke mindst sikkerhedsmæssige«.