Tidligere S-pressechef kom ifølge medie på kant med medarbejdere og stoppede efter kort tid. En ny er fundet.

Fra 1. december skal politisk analytiker på TV 2 Jesper Vestergren være ny pressechef i S.

Det oplyser Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.

Her udtaler sekretariatschef i partiet Michael Baunsgaard Schreiber, at han er "begejstret" over at have fået 39-årige Vestergren med på holdet, blandt andet på grund af hans netværk på Christiansborg.

- Med hans journalistiske baggrund, hans dybe indsigt i dansk politik og hans blik for, hvordan moderne medier arbejder, mener jeg, at han er den helt rette person til at lede et hold af dygtige medarbejdere, udtaler han i pressemeddelelsen.

I samme pressemeddelelse udtaler Jesper Vestergren, at han glæder sig til at blive en del af et toneangivende parti i dansk politik, og at han er stolt. Han har før sin ansættelse på TV 2 været ansat på DR, hvor han også beskæftigede sig med dansk politik.

Partiet skal have ny pressechef, efter at Katja Brandt Andersen i oktober meddelte, at hun stoppede i jobbet efter under et år.

Det skete ifølge Ekstra Bladet efter en periode, hvor hun havde været på kant med medarbejdere i presseafdelingen.

I et opslag på det sociale medie LinkedIn skrev hun i forbindelse med sit exit:

- Sammen med min leder i Socialdemokratiet har jeg besluttet mig at stoppe som pressechef. Vi er enige om, at jeg har stået med en stor opgave under vanskelige vilkår. Også for vanskelige. Og det har en konsekvens.

/ritzau/