Ifølge Mette Frederiksen har regeringen bedt Socialdemokratiet om at forlade forhandlinger om pension.

Socialdemokratiet har fredag eftermiddag forladt pensionsforhandlingerne. Det siger Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, til TV2 News.

- Vi er blevet smidt på porten, og vi er blevet bedt om at gå fra forhandlingerne, siger hun.

Det er ifølge Mette Frederiksen, fordi Socialdemokratiet ikke kan blive enige med regeringen om en ret til tidligere folkepension.

- Og så mener regeringen heller ikke, at vi kan være i forhandlingerne om en forbedret seniorførtidspension, siger Mette Frederiksen.

Pensionsforhandlingerne blev sat i gang, efter at Socialdemokratiet i januar fremlagde et pensionsudspil, hvor de vil give særligt nedslidte ret til at trække sig tidligere tilbage.

Socialdemokratiet har fået kritik for udspillet, der ikke kan give svar på, hvem der kan tilbydes en tidligere tilbagetrækning.

Og det er ifølge formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, netop derfor, Socialdemokratiet har måttet forlade forhandlingerne.

Thulesen Dahl har efterspurgt mere konkrete udmeldinger fra Mette Frederiksen.

- Vi må bare konstatere, at vi har siddet på syv møder, og vi har ikke fået antydningen af, hvem der skal have ret til det, og hvem der ikke skal, siger han til TV2 News.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) siger efter fredagens forhandlinger til Ritzau:

- Jeg har ikke bedt Socialdemokratiet om at forlade forhandlingerne. Men aftalen var, at Socialdemokratiet i dag skulle komme med en konkret model for differentieret pension.

- Men der må jeg desværre konstatere, at Socialdemokratiet ikke ønsker at komme med et konkret bud på, hvordan sådan en model skal udformes. Og så giver det jo ikke mening at fortsætte forhandlingerne.

Spørgsmål: Men hvad foreslår I selv af konkrete tiltag for i højere grad at sikre, at dem, der er nedslidt, kan trække sig tilbage?

- Vi foreslår en bred vifte af initiativer, og det vil jeg så diskutere med de partier, der er tilbage i forhandlingerne. Og der håber jeg, at vi kan nå frem til en bred politisk aftale, hvor vi forbedrer vilkårene på en lang række felter.

Radikale Venstre og Dansk Folkeparti er fortsat med i forhandlingerne, oplyser begge partier.

/ritzau/