Den megen fokus på indvandrere er ifølge Socialdemokraterne en af årsagerne til, at forældre er mindre tilbøjelige til at byde muslimer velkommen i familien.

Når færre forældre vil acceptere at få en muslim som svigersøn eller -datter, så er det ifølge Socialdemokraterne ikke et udtryk for, at integrationen har svigtet.

»Nej, det er det ikke. Der har været meget fokus på de integrationsudfordringer, vi står over for. Og der har være meget fokus på flygtninge, indvandrere og asylansøgere, som kommer med en anden religiøs baggrund, end den, hovedparten af os i Danmark har,« siger integrationsordfører Mette Reissmann (S).

»Det er måske der, man har fået en naturlig bekymring, og den tager vi meget alvorligt. Vi er endnu ikke færdige med arbejdet med de integrationsmæssige udfordringer, vi har,« fortsætter hun.

I en ny måling, som Wilke har foretaget for Jyllands-Posten, svarer 43,8 procent af danskerne ja til, at de kunne acceptere, at deres datter blev gift med en muslim. Det tal var 62,4 procent for otte år siden.

Men der er ifølge Mette Reissmann ingen grund til at være skeptisk.

»Jeg kender rigtig mange blandede ægteskaber, hvor det fungerer glimrende. Som forælder kan jeg godt forstå, at man er skeptisk, når man bliver præsenteret for sin kommende svigersøn eller svigerdatter. Men det er heldigvis sådan, at kærligheden overvinder alt, og det samme gør respekten,« siger integrationsordføreren.