Den islamkritiske forfatter og debattør Lars Hedegaard vil være politiker. Han stiller op til Folketinget med den begrundelse, at der er brug for at sætte ind over den »masseindvandring«, Danmark efter hans mening oplever i disse måneder.

»Den vej, som Danmark går i øjeblikket med masseindvandring og kæmpemæssige antal asylansøgere, er en forkert vej at gå,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Under det politiske program »Danmark er danskernes land« peger han på, at Danmark har en »historisk arv at løfte«, så vi kan overlade landet til efterkommere uden at have gjort væsentlig skade på det.

»Andre kan selvfølgelig komme til landet og blive en del af os, men det kræver, at de faktisk ønsker at blive en del af det danske folk og lære vores kultur,« siger Hedegaard, der i øjeblikket er genstand for en del debat.

Den mistænkte bag attentatforsøget på debattøren er angiveligt blevet løsladt i Tyrkiet - et faktum, som regeringen hverken kunne be- eller afkræfte under torsdagens åbne samråd i Folketingets Udenrigspolitiske Udvalg.

Det er dog ikke denne situation, der har fået Lars Hedegaard til at stille op til Folketinget som løsgænger.

»Jeg har gået og spekuleret i flere måneder, og så tænkte jeg - skulle jeg begynde at spille golf eller gøre en indsats? Og så har jeg besluttet mig for det sidste,« siger han og uddyber:

»Der skal nye boller på suppen. Danmark bevæger sig i en forkert retning, og det er på tide, at der kommer et voksent menneske i Folketinget, som har min erfaring.«

Senest i 2008 betegnede Lars Hedegaard sig i et interview som marxist, og det er da også samme betegnelse, den kommende folketingskandidat bruger nu. Han vil dog gerne undgå prædikatet.

»Der er ikke rigtig nogen, der forstår, hvad jeg mener med det, så det har jeg opgivet at forklare.«

Og politisk står Lars Hedegaard hverken til højre eller venstre.

»Jeg står på et uafhængigt standpunkt, som jeg mener er i overensstemmelse med almindelig sund fornuft,« siger Hedegaard og betoner, at han dog traditionelt regner sig for at stå til venstre for midten.

Spørgsmål: Har du gjort dig overvejelser om, hvorvidt du ville pege på Helle Thorning-Schmidt (S) eller Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister?

»Det er lidt tidligt at sige, men det må nok blive Lars Løkke. Ikke fordi hans politik på alle måder er fornuftig eller fyldestgørende, men hvis du ser på de partier, som i særlig grad går ind for masseindvandring og prøver at skjule de problemer, som ligger i islam, findes tilhængerne nok mest på venstrefløjen,« siger Lars Hedegaard.

»Tiderne skifter jo, og jeg synes, at jeg kan fornemme et vist opbrud i dansk politik, hvor du ikke uden videre kan sige, at partierne står et præcist sted. Men spørger du mig i dag, vil jeg pege på Lars Løkke.«