Et af initiativerne til regeringens udspil til en ny skolereform er et krav om, at landets skolelærere i fremtiden kun skal undervise i fag, de er uddannet inden for.

Når regeringen tirsdag offentliggør udspillet til en ny skolereform, vil den stille et krav om, at landets skolelærere i fremtiden kun skal undervise i fag, de er uddannet inden for, skriver Politiken.

- Det nytter ikke noget, at eleverne i vidt omfang undervises i fag, som læreren ikke er uddannet til at undervise i. Vi skylder både elever, forældre og lærere at tage undervisningen så alvorligt, at vi altid stiller med en lærer, der er ekspert i det fag, som er på skemaet, siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R) til avisen, der oplyser, at regeringen afsætter én milliard kroner til efteruddannelse af landets folkeskolelærere.

Skoleledere har tidligere udtrykt bekymring for, at et krav om faguddannede lærere vil gøre det vanskeligt at få skemaerne til at gå op, men den bekymring deler Morten Østergaard ifølge Politiken ikke.

- Det er klart, at vi ikke skal have et rigidt system, hvor man må aflyse timer, fordi man ikke har en vikar med undervisningskompetence. Derfor skal vi selvfølgelig diskutere med kommunerne, som har ansvaret for skolerne, hvordan vi operationaliserer det, siger han.

Venstres uddannelsesordfører, Karen Ellemann, er umiddelbart positivt indstillet over for regeringens forslag. Dog er hun skeptisk over for, hvordan regeringen har tænkt sig at finansiere forslaget.

Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, er positiv over for regeringens forslag.

- Det er en rigtigt god ide. Der er meget solid forskning, der viser, at lærernes kompetencer er det allermest afgørende i undervisningen, siger han til Politiken.