Lyt til artiklen

Spindoktoren for den nye skatteminister har tidligere udbetalt sorte penge til ansatte i Dansk Ungdoms Fællesråd

Man kan sagtens blive ansat hos Skat, selv om man har brugt sorte penge.

Spørg bare Martin Justesen, der er blevet ansat som særlig rådgiver for den nye skatteminister, Thor Möger Pedersen (SF), med en løn på op mod 835.000 kr. om året.

Da Martin Justesen tidligere var formand for Dansk Ungdoms Fællesråd, opdagede Rigsrevisionen i 2009, at DUF aflønnede ansatte med sorte penge.

HVAD SYNES DU OM, AT DEN NYE SKATTEMINISTERS SPINDOKTER HAR BETALT ANSATTE MED SORTE PENGE? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Ansatte blev aflønnet for ekstra arbejde med store gavekort. Som Rigsrevisionen skrev i en meget kritisk rapport fra september 2009:

’DUF har i flere tilfælde givet medarbejderne gaver i form af gavekort. Ifølge skattereglerne er gavekort at betragte som kontantgaver og altid skattepligtige hos medarbejderen uanset værdi. DUF har ikke opgivet disse beløb til SKAT.... Rigsrevisionen finder det ikke tilfredsstillende, at DUF ikke har overholdt skattereglerne.’

Efterfølgende må Dansk Ungdoms Fællesråd, der hovedsageligt er finansieret af offentlige tipsmidler, love, at de stopper med at aflønne folk med gavekort.

Beordret til at udskrive gavekort


Den tidligere formand Martin Justensen var personligt med til at lønne ansatte med sorte penge ifølge den tidligere generalsekretær, Kim Mørch Jacobsen.

Martin Justesen bad ham udskrive et gavekort til den daværende administrationschef, Kåre Månsson.

- Martin Justesen beordrede mig til at lave et gavekort til ham på 5.000 kr., fordi de syntes, at han havde lavet et stort arbejde. Jeg nægtede pure, fordi det jo var at betale folk med sorte penge, siger Kim Mørch Jacobsen, der har været direktør i 14 år i Undervisningsministeriet.

Han blev dengang tvunget til at forlade DUF efter tre måneder.

Mange dyre middage

I dag er Kåre Månsson selv generalsekretær hos Dansk Ungdoms Fællesråd.

Rigsrevisionen kritiserede i øvrigt, at der under Martin Justesen var for mange og dyre middage i Dansk Ungdoms Fællesråd - nogle på op til 875 kr. per kuvert - hvor der i øvrigt ’i adskillige tilfælde mangler oplysninger om, hvad formålet har været, og hvem der har deltaget.’

Martin Justesen vil ikke svare på, om det er rimeligt, at han kan få en høj stilling hos Skat, når man har været med til at aflønne folk med sorte penge:

’DUF har taget Rigsrevisionens bemærkninger til efterretning og har efterlevet dem. Jeg har ikke yderligere at tilføje, da jeg er fratrådt som formand for DUF,’ skriver spindoktoren til B.T.

Den nye skatteminister, Thor Möger Pedersen, vil slet ikke kommentere sagen.

Hvad synes du om, at skatteminister Thor Möger Pedersens nye spindoktor tidligere udbetalt sorte penge til ansatte?

Deltag i debatten herunder.