Skatteministeren kritiserer erhvervslivet for at bakke op om S og SF's vækstplan.

Danske virksomhedsledere støtter kun op om S og SF's amørtøragtige vækstplan, fordi de kan skrabe penge ind til virksomhedskassen. Sådan lyder kritikken fra skatteminister Troels Lund Poulsen (V) mod erhvervslivet, skriver Berlingske.

- Alle de virksomheder, som støtter SF, gør det kun, fordi der er penge til dem selv. De står og stikker poten frem. Det undrer mig, at erhvervsfolk vil basere deres økonomiske virksomhed på det, siger skatteministeren til Berlingske.

Troels Lund Poulsen henviser til SF's vækstudspil i sidste uge, som lover penge til grønne virksomheder. Til gengæld gik en række erhvervsledere ud og bakkede op om SF's planer.

Det får nu skatteministeren op af ministerstolen. Han mener, at de virksomheder, som støtter de røde vækstplaner, skader det samlede erhvervsliv.

Ministeren mener, at virksomhederne har skyklapper på, hvis de tror, at vækstplanen kan skabe 75.000 arbejdspladser som lovet.

I erhvervslivet afviser man blankt angrebet fra skatteministeren. Bestyrelsesformand Asger Aamund fra biotekselskabet Bavarian Nordic mener, at Troels Lund Poulsen ikke har fulgt debatten.

- Måske læser han kun skattetidende Jeg har været ude mange steder, og hvis han i øvrigt ser, hvad jeg skriver hver uge i Berlingske, så vil han se, at jeg kritiserer S og SF benhårdt, siger han.

Det er ikke første gang, at skatteministeren tordner mod erhvervslivet. I foråret sidste år fandt Troels Lund Poulsen det kritisabelt, at topchef Steen Riisgaard fra Novozymes talte på SF's landsmøde.

- Det er meget farligt, når der er virksomheder, der flirter med at lade sig hylde af SF bare for at få fem minutters berømmelse på et landsmøde, sagde ministeren dengang.

/ritzau/