Troels Lund Poulsen modtog under en rejse i Mellemøsten et dyrt Rolex-ur i gave fra en oliesheik.

Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) har modtaget et eksklusivt Rolex-ur til en vejledende dansk pris på 68.800 kroner af en oliesheik i Qatar.

Det skriver B.T. lørdag.

Sheiken gav Troels Lund Poulsen et Rolex GMT Master II-ur i gave af guld og stål, da han som miljøminister i januar var i Mellemøsten for at promovere dansk miljøindustri sammen med kronprins Frederik.

Han modtog desuden et ur fra den saudiarabiske kong Abdullah på rejsen - et Hamilton-ur til nogle tusinde kroner, skriver avisen.

Ifølge flere eksperter har Troels Lund Poulsen overtrådt reglerne fra Personalestyrelsen, der siger at offentligt ansatte kun må modtage mindre gaver som for eksempel lidt vin og en bog ved officielle lejligheder. Ifølge Folketingets Ombudsmand er ministre omfattet af samme regler som de menige ansatte.

- Det her er langt over bagatelgrænsen for hvad han må tage imod. Det burde han straks levere tilbage. Hvis man skal gradbøje de forskellige ministre, så burde skatteministeren være ham, der holder sin sti renest, siger professor i forvaltningsret, Claus Haagen Jensen, fra Copenhagen Business School til B.T.

Troels Lund Poulsen, der i dag er skatteminister, fortæller, at han har betalt moms og told af de to ure, som han valgte at tage med hjem og bruge privat.

- Jeg valgte at betragte de to ure som to personlige gaver på samme måde, som Marianne Jelved tidligere også har modtaget et Rolex-ur fra Maersk, hvor Marianne i øvrigt korrekt lod sig beskatte af urets værdi, skriver han til B.T.

/Ritzau/