Den danske skatteminister Troels Lund Poulsen (V) har fået et rolex-ur til 68.800 kroner af sheik i Qatar.

Det fortæller B.T. lørdag.

Sheiken gav Troels Lund Poulsen et Rolex GMT Master II-ur i gave af guld og stål, da han som miljøminister i januar var i Mellemøsten for at promovere dansk miljøindustri med kronprins Frederik.

Også den saudiarabiske konge Abdullah viklede på rejsen et ur om håndledet om den danske minister - her dog et Hamilton-ur til nogle tusinde kroner.

Skatteministeren valgte efterfølgende at tage det dyre med hjem og har optrådt med Rolex-uret privat ved flere lejligheder.

Ifølge flere eksperter har han hermed overtrådt reglerne fra Personalestyrelsen, der siger at offentligt ansatte kun må modtage mindre gaver som lidt vin og en bog ved officielle lejligheder. Ifølge Folketingets Ombudsmand er ministre omfattet af samme regler som de menige ansatte.

Professor i forvaltningsret Claus Haagen Jensen fra Copenhagen Business School mener, at ministeren ikke må tage imod det dyre ur.

- Det her er langt over bagatelgrænsen for, hvad han må tage imod. Det burde han straks levere tilbage. Hvis man skal gradbøje de forskellige ministre, så burde skatteministeren være ham, der holder sin sti renest, siger han til B.T.

Statsministeren meddeler dog i en mail til B.T., at de ikke mener, at ministre er omfattet af de gaveregler, der gælder for deres ansatte.

Sidste år afdækkede B.T., at også den tidligere radikale vicestatsminister og formand, Marianne Jelved, modtog et Rolex-ur. Hun modtog et guldur af Mærsk til 122.000 kroner, da hun i år 2000 døbte et Mærsk-skib ved Lindøværftet i Odense.

Skatteminister Troels Lund Poulsen fortæller, at han har betalt skat af de to ure.

- Jeg valgte at betragte de to ure som to personlige gaver på samme måde som Marianne Jelved tidligere også har modtaget et Rolex-ur fra Maersk, hvor Marianne i øvrigt korrekt lod sig beskatte af urets værdi, skriver han.

Læs mere i B.T. lørdag.