Søren Pape Poulsen og kæresten Josue Medina Vazquez lod sig fotografere på det konservative landsråd 27. september i år.
Søren Pape Poulsen og kæresten Josue Medina Vazquez lod sig fotografere på det konservative landsråd 27. september i år. Foto: Linda Kastrup

Den konservative formand, Søren Pape Poulsen, har brugt skatteydernes penge på kro-middag med sin nuværende kæreste. Nu betaler han tilbage.

Det skriver BT mandag.

Den 42-årige Søren Pape Poulsen lod i december sidste år skatteyderne betale for en to-personers middag med sin nuværende kæreste på en idyllisk kro. Pape, der dengang var borgmester i Viborg, betaler nu pengene tilbage. Det sker efter BT har fået aktindsigt i bilaget.

Papes kæreste, Josue Medina Vazquez, var i december 2013 på en uges besøg på Søren Papes borgmesterkontor i Viborg Kommune, der altså blev afsluttet med en middag med den nuværende konsevative formand.

Regningen for middagen lød på 1.330 kr. - altså 665 kr. per person.

g

- Det var almindelig høflighed som afslutning på et besøg at invitere kommunens gæst ud at spise, så han kunne få en god oplevelse op til jul. Når du kommer fra et land, som man siger har fået ’a touch of god’s finger’, jeg mener, der er mellem 28 og 30 grader året rundt, så inviterede jeg gæsten ud inden jul. Han synes jo, det var eksotisk at gå rundt og kigge på byen op til jul, siger Søren Pape Poulsen til BT mandag.

Selvom Josue Medina Vazquez ifølge Søren Pape var på studiebesøg i Viborg som officiel udenlandsk gæst, foreligger der hverken et program for hans besøg eller nogen forudgående mailudveksling, hvor Pape orienterer sine medarbejdere om gæsten.

Nu, efter BT søgte aktindsigt i sagen, har Pape betalt pengene for kro-middagen tilbage. Af egen drift forklarer han:

- Jeg har holdt mig inden for rammerne. Men jeg ved bare, at når vi nu er i et forhold, så kan jeg jo sagtens se, at så vil alle tænke, at jeg har haft kæresten med ude at spise på kommunens regning. Så derfor betaler jeg, selv om jeg faktisk føler, at jeg nu afholder en udgift, som kommunen burde afholde. Men jeg ved også godt, at sådan ser det ikke ud, siger Søren Pape Poulsen.

KØB BT MANDAG OG LÆS...:

- EKSPERT: MAN KAN NÆRMEST OMTALE DET HER SOM LØKKE-MODELLEN
- DF: DET SER UPROFESSIONELT UD
- DET TJENTE SØREN PAPE POULSEN SOM BORGMESTER
- DET FIK DE AT SPISE

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.