Arkiv Peter Loft.. Skattedirektør Lisbeth Rasmussen sætter nu navn på og hævder, at Troels Lund ville påvirke skatteafgørelse. (Foto: Mads Nissen/Scanpix 2012)
Arkiv Peter Loft.. Skattedirektør Lisbeth Rasmussen sætter nu navn på og hævder, at Troels Lund ville påvirke skatteafgørelse. (Foto: Mads Nissen/Scanpix 2012) Foto: Mads Nissen

Peter Loft talte over sig på hemmeligt møde

Tidligere departementschef i Skatteministeriet Peter Loft var under et voldsomt pres fra Venstres Troels Lund Poulsen for at få omgjort Skats beslutning om ikke at gøre Stephen Kinnock skattepligtig i Danmark.

Det afslørede skattechef Lisbeth Rasmussen under sin afhøring i undersøgelsesretten onsdag eftermiddag.

Hun omtalte et hidtil ukendt møde 16. marts i år, hvor hun, Erling Andersen, Steffen Normann Hansen og Peter Loft havde været til stede, og hvor man over en frokost tilsyneladende evaluerede sagens spegede forløb.

En bisidder ville vide, hvorfra Lisbeth Rasmussen havde fået det indtryk, at Troels Lund Poulsen lagde pres på sin departementschef Peter Loft.

- Jeg har flere gange nævnt hans tøven, og hen ad vejen bliver jeg mere og mere overbevist om det, ikke mindst da jeg snakker med Ivar Nordland efter den 16. september og det som jeg hørte den 20.september.  Og ikke mindst på mødet den 16. marts i år, hvor Peter Loft direkte siger, at han blev overordentligt presset af ministeren i sagen, svarede hun.

Hun uddybede det senere til, at Peter Loft havde sagt, at han ikke var presset under selve sagen, men at han havde følt sig voldsomt presset i weekenden 18. - 19. september 2010.

I det hektiske dage prøvede Venstres forhenværende skatteminister Troels Lund Poulsen at få afgørelse ændret, hævdede Lisbeth Rasmussen.

Om mandagen, fire dages efter at afgørelsen var truffet, blev hun kontaktet af ministersekretær Birgitte Christensen.

Ud fra samtalen med Birgitte Christensen fik Lisbeth Rasmussen det indtryk, at 'ministeren kender til det hele og har prøvet at få afgørelsen omgjort,' fortalte hun.

- Så den opfattelse, vi fornemmede den 16. september og nogle dage før, det underbygges af, at der har været en meget intensiv diskussion, hvor ministeren har været involveret, sagde Lisbeth Rasmussen.

Embedsmændene i Skat København følte sig så presset til at ændre deres vurdering af Stephen Kinnocks eventuelle skattepligt til Danmark, at man ville have afgørelsen sendt afsted til Kinnocks revisor hurtigst muligt.

- Spillede det ind i jeres overvejelser, at når der først var lavet en afgørelse, kunne den ikke laves om, sagde rettens udspørger Lars Kjeldsen.

- Ikke for vores vedkommende. Der var ingen punkter, hvor vi ville revurdere på, lød hendes svar.

- Men når den endelige afgørelse er gået kan der ikke laves noget om. Overvejede du og Erling Andersen, at enhver diskussion mellem regionen og koncerncenteret ville blive standset, hvis afgørelsen var sendt?

- Nej, ikke på den måde. Afgørelsen var vores, og derfor mente vi, at det var berettiget at lukke den. Vi ville ikke spilles ind af andre. Der har til dels ligget en overvejelse i, at vi ved at afsende afgørelsen kunne gøre sagen helt færdig, så departementet ikke kunne forsøge at påvirke den længere, sagde Lisbeth Rasmussen.

BT forsøgte onsdag uden held at få en kommentar fra Troels Lund Poulsen

Læs også: Skattechef efter formiddagens forklaringer: Det overskred min grænse

LÆS BT'S LIVEDÆKNING FRA DAGENS VIDNEFORKLARINGER I SKATTEKOMMISSIONEN NEDENFOR

(Hvis du er på mobilen, kan du følge mad ved at klikke HER.)

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.