Skatteministeren vil nedsætte et hurtigarbejdende udvalg, der skal gennemgå Skats beføjelser og sikre skatteydernes retssikkerhed.

Skatteminister Morten Østergaard (R) vil sætte borgernes retssikkerhed i højsædet og erklærer sig nu klar til at vurdere, om man skal revidere kontrollen med Skat. Det skriver Jyllands-Posten.

Skatteministeren oplyser til avisen, at han vil iværksætte en modernisering af skattekontrolloven for at sikre balancen mellem Skats kontroller og borgernes retssikkerhed.

»Jeg er helt opmærksom på, at de sager, der har været, har gjort, at tillid til skattemyndighederne har lidt et knæk, og jeg betragter det som min væsentligste opgave at få rettet op på det,« siger Morten Østergaard til avisen. Han fremhæver problemerne på ejendomsvurderingsområdet som særligt bekymrende.

Regeringen nedsætter nu et hurtigarbejdende udvalg, der også skal involvere eksterne eksperter og parter, oplyser skatteministeren. Dermed vil der ikke, som Dansk Folkeparti tidligere har forslået, blive nedsat en lovkommission.

»Skattekontrolloven er ikke blevet moderniseret, siden den blev indført i 1940erne. Men det er der et behov for, og derfor vil jeg være glad for, hvis regeringen og Folketinget kan sende det klare signal, at arbejdet nu bliver sat i gang,« siger ministeren.

Han vil endnu ikke konkludere, om arbejdet skal føre til færre beføjelser til Skat, ligesom han ikke vil frede nogen af de beføjelser, Skat har i dag.

Eksperter har længe efterlyst en reform af skattekontrolloven, som de mener, har alt for vide rammer for fortolkning.

Hos blandt andet Advokatsamfundet og revisorforeningen FSR bliver granskningen af Skats beføjelser modtaget med glæde.

»Jeg synes, det er meget, meget positivt,« siger formand for Advokatsamfundets skatteudvalg Poul Bostrup til Jyllands-Posten.

Revisorformand John Bygholm tilslutter sig:

»Det kan kun forstås som nye toner«.

I Dansk Folkeparti er man tilfredse med den model, skatteministeren foreslår, siger skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF) til Jyllands-Posten:

»Det vigtige er, at vi får eksterne eksperter med i arbejdet. Det handler både om at få loven opdateret, men også om at få kigget på, om Skats beføjelser er for vidtgående«.