Fortrolige oplysninger er ved en fejl hos journalister på syv danske medier. Skatteministeriet beklager.

"En fejl, der ikke måtte ske". Sådan lyder overskriften på en noget brødebetynget pressemeddelelse fra Skatteministeriet onsdag aften.

Ministeriet er ved en fejl kommet til at udlevere personnumrene på statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes Stephen Kinnock til journalister syv danske medier.

- Skatteministeriet beklager dybt, lyder det fra ministeriet.

Fejlen er sket i forbindelse med, at en række medier har søgt aktindsigt i dokumenterne fra parrets omtalte skattesag. I den forbindelse har medierne fået udleveret to såkaldte "VIP-orienteringer" fra sidste efterår.

En VIP-orientering er et notat til Skatteministeriets topledelse om sager, der kan give ekstern eller politisk bevågenhed.

- I forbindelse med at Skatteministeriet udleverede VIP-orienteringerne, blev flere afsnit af orienteringen undtaget aktindsigten, da det vedrørte fortrolige oplysninger - herunder en rubrik med cpr-numrene, oplyser ministeriet.

- Desværre blev journalnumrene, som var identiske med cpr-numrene, ved en fejl ikke anonymiseret i VIP-orienteringerne ved udleveringen til de syv medier.

Skatteministeriet kontaktede tirsdag medierne og gjorde opmærksom på fejlen og forklarede, at de fortrolige oplysninger ikke måtte gengives.

- Det er en meget beklagelig fejl, der er sket. Uanset hvilke borgere, der er tale om, så er dette en fejl, der ikke må ske, siger koncerndirektør Jesper Skovhus Poulsen.

- Efter at have dannet os et overblik gjorde vi det, der var muligt for at inddæmme fejlen, og vi vil sikre os, at dette ikke sker igen.

Skatteministeriet arbejder nu på, at cpr-numre ikke længere skal fremgå af VIP-orienteringer.

/ritzau/