Hvis Henrik Sass Larsen og Tommy Kamp i årevis har spist og drukket gratis på Café Vanilla -sådan som 21 nuværende og tidligere ansatte beskriver -skal de formentlig betale skat af festlighederne.

Det vurderer to eksperter. Lars Jacobsen ved revisionsfirmaet BDO siger: - Hvis man får lov til at spise fast og systematisk på restauratørens regning, så er det skattepligtigt. Der er nogle ydelser, der er undtagelsesbestemt, men gratis middage på restauranter er ikke undtaget for beskatning, siger Lars Jacobsen, der fastslår, at det i så fald er Henrik Sass Larsen og Tommy Kamp selv, der skal indberette det. - Restauratøren har ikke pligt til indberette gratis middage til Skat. Det er derfor udelukkende op til modtageren at skrive middagene på vedkommendes selvangivelse.

Indkomstpligtigt

Jacob Graff Nielsen ved Københavns Universitet er enig. - Hvis man har fri adgang til at spise på restaurant uden nogen form for modydelse, så bliver man beskattet af værdien af det, man har spist. Så må det anses som en indkomstskattepligtig gave. Det er det klare udgangspunkt. Det kan der ikke være nogen tvivl om, siger Jacob Graff Nielsen. Han understreger dog, at måltiderne er skattefri, hvis de er indtaget i forbindelse med f.eks. arbejde. - Så kan det ikke anses som en gave, siger Jacob Graff Nielsen.