Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det vækker vrede hos både Danmarks Sportsfiskerforbund og Danmarks Naturfredningsforening, at miljøminister Eva Kjer Hansen (V) udelukkende har inviteret landbrugets lobbyister med i forarbejdet til en ny plan for kommunernes vedligeholdelse af flere tusinde kilometer vandløb rundt om i landet.

»Kommissoriet er et udtryk for en minister, som ret ensidigt tager de budskaber, der kommer fra nogle landbrugsorganisationer, og tilrettelægger vores natur og miljøpolitik ud fra et enøjet synspunkt.«

»Sidste gang, da man lavede en vejledning for grødeskæring i 2007, var vi involveret sammen med en lang række andre interesseorganisationer i hele det omfattende forarbejde og problematikken omkring naturhensyn i vandløbene. Dette her kommissorium har et ensidigt fokus på afvanding af landmændenes marker. Det er åbenbart konsekvensen af, at vi har fået en minister, der burde være minister for miljøet, men mest af alt er minister for landbruget,« siger Verner W. Hansen, formand for Danmarks Sportsfiskerforbund.

Som BT i dag skriver har Miljø- og Fødevareministeriet ordret kopieret en række passager fra Bæredygtigt Landbrug ind i oplægget, det såkaldte kommissorium, til en arbejdsgruppe, som ministeriet har nedsat til at lave ny vejledning for vedligeholdelsen af åer.

Eva Kjer Hansen bekræfter over for BT i dag, at hun er “inspireret” af landbrugets lobbyister og i forbindelse med kommissoriet kun har inddraget landbrugsorganisationer.

Direktør Susanne Herfelt i Danmarks Naturfredningsforening mener, at det er uheldigt ministeren kun lytter til sine 'venner'.

»Det klæder jo dem, der har et særligt ansvar for vores demokrati, at lytte til forskellige parter og forskellige synspunkter og ikke kun til sine venner. Målet må da være at finde løsninger, der gavner både naturen såvel som erhvervet. Først når det sker, får vi langtidsholdbare løsninger,« siger direktør Susanne Herfelt i Danmarks Naturfredningsforening.

Andre læser også