Oprøret ulmer i SF’s bagland. Og særligt en beslutning har vakt undren og vrede hos partimedlemmerne efter regeringen er offentliggjort: Udnævnelsen af den uvalgte, uprøvede og purunge Thor Möger Pedersen som skatteminister.

Med kun 684 stemmer var SF’s 26-årige næstformand meget, meget langt fra at blive valgt til Folketinget. Samtidig var han kun nummer fire på partiets opstillingsliste og havde dermed langt fra så bred opbakning i Københavns Omegns Storkreds. Posten som skatteminister betyder ligeledes, at Thor Möger overhaler Ole Sohn indenom i magtkapløbet, da han nu indtræder i de to centrale magtgrupper i regeringen: Koordinationsudvalget og Økonomiudvalget.

Og udnævnelsen af ham som Danmarks yngste minister nogensinde er ikke faldet i god jord. Det fortæller flere fremtrædende SF’ere åbent over for B.T.

- Det er fuldstændig uhørt og meget specielt, sagt på jysk. Jeg kender ikke til fortilfælde. hvor man udnævner en minister, der har fået prøvet sit mandat ved folket og er blevet valgt fra. Normalt når man vælger en minister ude fra, er de helt ude af det centrale partipolitiske arbejde og har en anden forudsætning, der taler for deres rolle som minister, siger Pernille Frahm, der stillede op i samme kreds og fik 2.715 personlige stemmer. Næsten fire gange så mange som Thor Möger Pedersen.

Også Serdal Benli, der stillede op for SF i Københavns Omegns Storkreds beklager beslutningen.

- Ser man på valgresultatet er det besynderligt og bemærkelsesværdigt. Der er uden tvivl andre mere erfarne politikere i folketingsgruppen, som man kunne have valgt, siger Serdal Bemli og fortsætter:

- Hans alder taget i betragtning og hans erfaring taget i betragtning er det meget uhørt, at han bliver unævnt som minister.

Serdal Benli hæfter også ved beslutningen, da særtligt den folkelige opbakning til Thor Möger Pedersen mangler.

Også folketingsmedlemmerne i SF er utilfredse med beslutningen, erfarer Politiken.dk

LÆS meget mere om krigen i SF i B.T. i morgen