Arkivfoto. Lars Løkke Rasmussen og Sólrun Løkke Rasmussen.
Arkivfoto. Lars Løkke Rasmussen og Sólrun Løkke Rasmussen. Foto: Linda Kastrup

Pinligt. Grotesk. Hyklerisk.

SF's beskæftigelsesordfører Karsten Hønge går lige i flæsket på Lars Løkke Rasmussen (V), efter at Ekstra Bladet har kunnet afsløre ham i at flyve med det kontroversielle lavprisselskab Ryanair, som ikke vil underskrive dansk overenskomst.

»Han er jo en klog mand. Han ved godt, hvordan det danske samfund er skruet sammen, men her er han med til at sende nogle fuldstændig ødelæggende signaler. Han tænker med baglommen i stedet for hovedet. Det er pinligt,« sagde Karsten Hønge til BT tidligere på fredagen.

Danes commemorate Paris terror victims in Copenhagen memorial se

Kommunalvalg2009

Men for mindre end et år siden, valgte hans tidligere formand Villy Søvndal at flyve med selvsamme selskab, da han skulle hjem fra sin ferie i Málaga - selvom en af Søvndals mærkesager var kampen mod løndumping. Den 3. juli 2015 satte Søvndal sig ind i et Ryanair-fly i den sydspanske by og satte kursen mod Billund. Også dengang var Ryanair i skudlinjen for at ikke at ville følge dansk overenskomst.

Artiklen fortsætter under billedet.

Villy Søvndal blev fredag den 3. juli 2015 set på vej ind i et Ryanair-fly i Málaga lufthavn.

Hvorfor angriber du Lars Løkke Rasmussen for at flyve med Ryanair, når din tidligere formand gjorde det samme?

»Dengang som nu vil jeg sige, at det ikke hørte nogen steder hjemme. Selvfølgelig skal man ikke flyve med Ryanair, uanset om man hedder Lars Løkke eller Villy Søvndal. For mig er der ingen forskel. Det er under al kritik og lige til dumpekarakter,« siger Karsten Hønge til BT.

Villy Søvndal Malaga

Danes commemorate Paris terror victims in Copenhagen memorial se

Han mener dog, at det er endnu værre, at statsministeren netop nu under sine forhandlinger med LO og Dansk Arbejdsgiverforening - også kendt som trepartsforhandlingerne - flyver med Ryanair.

»Jeg kunne ikke finde på at forsvare det, Villy gjorde, men det havde dog ikke signalmæssige konsekvenser, som det Lars Løkke gør som statsminister midt under trepartsforhandlingerne,« siger Karsten Hønge.

»Den ene dag står og siger, at han har brug for et arbejdsmarked, der løfter de her vigtige opgaver, og at vi har brug for stærke parter på arbejdsmarkedet, for at de kan gøre det. Dagen efter flyver han med et selskab, der sender missiler mod fundamentet for det selvsamme arbejdsmarked. Så bliver hykleriet da ikke mere åbenlyst,« siger Karsten Hønge, som på Twitter 'spøgte' med at Løkke valgte den billigst mulige løsning, fordi ingen ellers ville tro på, at han selv havde punget ud.

Dermed refererer han til GGGI-skandalen, hvor statsministen i 2013 blev afsløret i at have brugt 1.056.402 kroner på at flyve på første klasse, bo på luksushoteller og limousinekørsel.

3F flyguide

Også fagbevægelsen og flere Socialdemokrater har rettet hård kritik mod Lars Løkke Rasmussen for at flyve med det irske lavprisselskab.

Ryanair har siden 2015 været udsat fra massiv kritik, fordi flyselskabet nægter at følge dansk overenskomst. Der har også været flere historier fremme i pressen om urimelige arbejdsforhold hos selskabet. Der har bl.a. være forlydende om, at en nyansat stewardesse på et Ryanair-fly typisk må leve af en månedsløn på omkring 10.000 kroner efter skat.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.