Emilie Turunen, der er medlem af EU Parlamentet for SF, krummede tæer, da hun hørte Morten Messerschmidt dundertale til Helle Thorning-Schmidt.

- Det var perfidt og under bæltestedet, siger Emilie Turunen.

Morten Messerschmidt bragede mod den danske statsminister og nuværende EU-formand, Helle thorning-Schmidt, da hun var til stede i salen mandag.

LÆS OGSÅ:

Han anklagede Helle Thorning-Schmidt for at sjofle formandsskabet udelukkende med henblik på selv, at få en toppost i EU. Det skulle, ifølge Messerschmidt ske, fordi statsministeren allerede nu kan se, at hun ikke kan genvinde regeringsmagten i Danmark.

Særligt en kommentar får Turunen til at anklage Messerschmidt for at være pinlig.

- Lad mig sige det meget klart, så klart at selv du kan forstå det: Shame on you!, sagde Messerschmidt.Det er under lavmålet, forklarer Emilie Turunen.

- Den måde at tale ned til folk er pinlig. Jeg sad og krummede tæer på Danmarks vegne, fordi vi har en parlamentariker, der udtaler sig sådan, siger hun.

- Folk er efterhånden vant til lidt af hvert fra den yderste højrefløj, så de sad og rystede på hovedet. Det var ikke bare forbi skiven, men forbi hele væggen, siger hun.

Messerschmidts tale udløste en del højlydt snak og summen i parlamentet. Den nuværende formand for EU-kommisionen, José Manuel Barosso, sad også og grinede under seancen.