SF vil have en national ghettoplan stablet på benene med det samme. Det kræver bredt politisk samarbejde, siger partiformand Villy Søvndal.

Problemerne i de danske ghettoer er så alvorlige, at der ikke er plads til politisk uenighed mellem blokkene i dansk politik. Der er heller ikke plads til at give Dansk Folkeparti og Enhedslisten indflydelse på løsningerne.

Det bruger SF-formand Villy Søvndal i Politiken mandag som begrundelse for en opfordring til regeringen om at indlede forhandlinger om "et nationalt kompromis" om en ghettoplan.

- Ghettoerne er et af vores største samfundsproblemer, og politiet har meldt ud, at de er ved at miste kontrollen i nogle af områderne, siger Villy Søvndal.

- Derfor må vi sætte os sammen og lave en national aftale om, hvordan vi sikrer, at det ikke bliver dem med de fleste penge og de største muskler, der bestemmer i vores boligområder.

Han vil holde både Dansk Folkeparti og Enhedslisten ude af aftalen.

- Det er ikke Asmaa Abdol-Hamid (tidligere kandidat for Enhedslisten) og Pia Kjærsgaard, der har noget godt at levere til de her problemer. Jeg synes, vi skal lave det mellem den nuværende og den kommende regering, og det vil sige Venstre, de konservative, Socialdemokratiet og SF. Og måske de radikale, siger Søvndal.

- Og da Enhedslisten ikke vil være med i en kommende regering, skal de ikke være med til at lægge linjen her.

Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, giver ikke meget for SF's opfordring.

- Det er simpelthen hyklerisk at høre på. Siden 2001 har SF stemt imod stort set ethvert initiativ for at få bekæmpet ghettoer og gennemført en fast og fair udlændingepolitik, siger Kristian Jensen.

- Villy Søvndal har kun en hård linje i retorikken. Jeg har ingen som helst tillid til, at vi kan finde på noget godt sammen med SF.

/ritzau/
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.