Ifølge SFs retsordfører bør både politiet og Datatilsynet gå ind i sagen om Se og Hør, der angiveligt har betalt sig til kreditkortoplysninger om kendte danskere.

»Hvis et dansk ugeblad har bestukket sig til personlige og fortrolige oplysninger, så er det en ret alvorlig sag.«

SFs retsordfører, Karina Lorentzen (SF), opfordrer både politiet og Datatilsynet til at undersøge påstanden om, at journalister på ugebladet Se og Hør har betalt sig til kreditkortoplysninger om kendte danskere fra en ansat i Nets.

»Det bliver nok svært at undgå brodne kar, som lader sig friste til kriminalitet og uden om reglerne også udleverer noget, de ikke må,« siger Karina Lorentzen i en skriftlig kommentar og uddyber:

»Men hvis nogen fra pressens side har opmuntret til det og er villige til at betale for det, så kan der være tale om både brud på både persondataloven og straffeloven. Derfor kan jeg kun kraftigt opfordre til, at både Datatilsynet og politiet går ind i denne her sag og får klarlagt detaljerne,« lyder det fra SFeren.

Det er BT, der mandag skriver om en ny bog skrevet af en tidligere journalist på Se og Hør.

Ifølge bogen har Se og Hør over en periode på mindst fire år gennemført ulovlig overvågning af et stort antal kendte danskere. Overvågningen skulle være foregået i perioden fra 2008 til 2012 - muligvis endnu længere.

Politiet har allerede sagt, at man går ind i sagen, men det er uvist, hvorvidt Datatilsynet også vil se på det. Datatilsynet er den centrale uafhængige myndighed, der fører tilsyn med, at reglerne i persondataloven overholdes.

SF opfordrede i sidste uge regeringen til at nedsætte en såkaldt overvågningskommission, der skal undersøge overvågningen af danskerne og danne grundlag for en stramning af lovgivningen.

Sagen med Se og Hør har gjort det endnu mere aktuelt, mener SF.

»Det her viser bare, at vi har behov for den overvågningskommission, som SF har foreslået. Teknologien giver nogle muligheder, som udfordrer borgerne mod misbrug af deres private oplysninger. Vi bliver nødt til at have mere kontrol, lovgivning og information til borgerne om, hvordan de beskytter sig,« siger Karina Lorentzen.