Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs forslag om en kampagne, der skal oplyse flygtninge om regeringens kommende asylstramninger, lægger sig på linje med Dansk Folkepartis forslag om skræmmevideoer, mener SF.

Det er usympatisk at bruge bistandsmidler på at holde flygtninge væk fra Danmark.

Sådan lyder det fra politisk ordfører i SF Jonas Dahl (SF), efter udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har bebudet, at hun vil indrykke annoncer i udenlandske aviser, som skal oplyse flygtninge om regeringens politiske stramninger på udlændingeområdet.

»Jeg synes, det er mærkeligt at bruge flere millioner på at lave en skræmmekampagne på at holde folk ude i stedet for at bruge pengene på at hjælpe de mennesker, som flygter fra krig. Hvad er det for et land, vi bor i, hvis vi er mere optagede af at holde de mennesker, som berettiget flygter fra død og ødelæggelse, ude i stedet for at hjælpe,« siger Jonas Dahl.

I sidste uge foreslog Dansk Folkeparti, at Danmark skal lave informationsvideoer med inspiration fra Australien, hvor myndighederne det seneste år har forsøgt at holde bådflygtninge ude med video- og plakatkampagner.

Inger Støjberg afviser over for DR, at hun foreslår en lignende skræmmekampagne.

»Annoncerne skal indeholde nøgtern information om halvering af ydelser og andre stramninger, vi kommer til at vedtage. Den slags informationer spreder sig lynhurtigt,« forklarer Inger Støjberg til DR.

Jonas Dahl mener dog, at integrationsministerens forslag lægger sig tæt op af Dansk Folkepartis.

»Inger Støjbergs forslag lægger sig jo fuldstændig i røven af det forslag, DF kom med for en uges tid siden, og jeg synes ikke, at det bliver mere anstændigt af, at det er Venstre, der foreslår det. Jeg undrer mig over, at den medmenneskelighed, der er en del af det danske samfund, er gået fløjten, når man går mere op i, hvordan man kan holde folk ude, end man går op i at hjælpe de mennesker, der flygter fra krig, vold og ødelæggelser,« siger Jonas Dahl.

»Om det er Inger Støjbergs integrationspolitik eller Dansk Folkepartis er hip som hap. Jeg synes, det er trist, at vi er kommet så langt ud i Danmark,« tilføjer han.