En række SF'ere, både i og uden for folketingsgruppen, er bekymret for partiets parløb med Socialdemokraterne

Hvor er SF's selvstændige profil?

Det spørgsmål rejser flere SF'ere nu på baggrund af de seneste måneders meningsmålinger, hvoraf den seneste fra Gallup spår en tilbagegang på hele tre mandater til SF.



I et interview med Information onsdag efterlyser partiets markante klima- og energiordfører Anne Grete Holmsgaard mod til mere selvstændige markeringer fra SF:

- Målingerne maner til eftertanke. Nogle har nok svært ved at se, hvad vi indgår af kompromiser, og hvad der er vores selvstændige holdninger. Hvad er SF-profilen? siger hun.



Holmsgaard peger blandt andet på klima- og retspolitikken som områder, hvor SF med fordel kunne markere sig mere selvstændigt:

- Så man kan se, at der også er forskel på Socialdemokraterne og SF uagtet kompromiserne.

Flere SF'ere er bekymrede for, at den tætte alliance med Socialdemokraterne, som har været ledelsens strategi siden valgnederlaget i 2007, har taget overhånd og nu skygger for SF's selvstændige profil.



- Jeg tror, der er nogen, der savner lidt kant fra SF, bedyrede partiets kulturordfører Pernille Frahm tirsdag på Facebook.

Ifølge Informations oplysninger er utilfredsheden ved at bide sig fast hos flere SF'ere både i og uden for folketingsgruppen.

- Ingen i ledelsen ønsker, at man siger det modsatte af Socialdemokraterne, og det koster, som en anonym SF'er formulerer det.

Politisk ordfører Ole Sohn afviser, at partiets profil er for uklar:

- Det står ufattelig klart, hvad SF's politik er, nemlig at samle oppositionen. Det har vi sat al vores politiske kapital ind på siden 2005. Kanten er og skal være til regeringen, siger Ole Sohn og henviser til partiets to målsætninger:

At fastholde eller øge valgresultatet fra 2007 på 13 procent samt at sikre mindst 90 mandater til rød blok.

/ritzau/

Har SF stadig en selvstændig profil, eller er Søvndal blevet Thornings nikkedukke?

Deltag i debatten herunder.