SF skal ikke træde ud af regeringen. Det slår tre markante SF-profiler fast i forbindelse med SFs to-dages sommergruppemøde i Fuglsøcentret i Knebel på Djursland.

Holger K. Nielsen, Anne Baastrup og Steen Gade er uenige med partiets nestor Aage Frandsen i, at SF sagtens kan have indflydelse uden for regeringen og derfor bør overveje at forlade regeringen for at genfinde sin politiske profil.

- Jeg mener simpelthen, at vi får mere igennem ved at sidde med i regering, siger Holger K. Nielsen, som var partiformand fra 1991 til 2005, inden han gav posten videre til Villy Søvndal. Han tilføjer, at sommergruppemødet skal bruges til at bringe partiet i offensiven igen.

Anne Baastrup siger det endnu stærkere, når hun slår fast, at man efter hendes vurdering ikke vil kunne finde et eneste medlem af folketingsgruppen, der vil erklære sig enig med Aage Frandsen i, at SF bør diskutere sin regeringsdeltagelse og eventuelt træde ud.

- Jeg er uenig med ham i, at vi bør træde ud af regering, og det tror jeg ikke du kan finde et eneste folketingsmedlem der synes. Jeg mener simpelthen vi får mere gennemført ved at være i regering, siger Anne Baastrup.

Steen Gade er helt på samme linie:

- Jeg er stærk deltager af regeringsdeltagelsen. Det er der man får mest indflydelse, siger han. Holger K. Nielsen erkender dog, at debatten om SFs rolle i regeringen er til stede som et underliggende tema for alle de andre politiske diskussioner, man skal have i dag og i morgen.

- Jeg tror vi kommer til at diskutere, hvordan vi skal komme i offensiven til efteråret. Jeg har godt læst Aage Frandsens indlæg, og han er bestemt ikke hvem som helst, men regeringsdeltagelsen er på ingen måde på dagsordenen, siger Holger K. Nielsen.