Lyt til artiklen

Månedsvis af ventetid på udredning, afvisning af henvendelser og for mange akutte genindlæggelser.

Det er blot nogle af de problemer med psykiatrien, som nu får SFs gruppeformand Jacob Mark til at smide fløjlshandskerne og lange ud efter regeringen.

»Ikke en krone til psykiatrien??? Det vil vi altså ikke acceptere!« skriver han i et opslag på Facebook.

Ifølge Jacob Mark indeholder regeringens udspil for psykiatrien langt fra de penge, som der er behov for.

»Regeringens udspil indeholder ikke en eneste krone ekstra, selvom alle er enige, om at psykiatrien er i knæ,« skriver han.

I sidste uge præsenterede regeringen sit finanslovudspil for 2023, hvori det fremgår, at man vil afsætte en reserve på cirka 0,6 milliarder kroner og cirka én milliard kroner årligt i 2024-2026 til nye prioriteringer – blandt andet en styrkelse af sundhedsområdet, der indbefatter psykiatrien.

Men det er ikke godt nok, mener SF-gruppeformanden. Han efterlyser, at man i højere grad finder en anden måde at tænke psykiatri på.

»For nogle uger siden var 1000 psykologer ude at slå alarm og komme med gode forslag til, hvordan vi kan sikre, at vores børn og unge får det godt. De forslag er heller ikke med,« skriver Jacob Mark.

SF-politikeren deltager tirsdag i regeringens forhandlinger om en ny langsigtet 10-års-plan for psykiatrien, der begyndte 24. august.