Efter kun 141 dage som regeringsparti overvejer SF nu helt at træde ud af regeringen. Det oplyser en central kilde til bt.dk.

Direkte adspurgt, om SF vil træde ud af regeringen siger kilden:

- Det er ikke usandsynligt.

Kilden bekræfter, at regeringen i morgen tirsdag afholder et krisemøde med deltagelse af statsminister Helle Thorning-Schmidt inden statsministerens ugentlige pressemøde.

De seneste dage har der floreret rygter på Christiansborg om, at SF har truet med at forlade regeringen, hvis de ikke får deres krav om betalingsringen igennem.

SF gik til valg på at indføre en betalingsring rundt om København og nedsætte taksterne på offentlig transport med 40 procent. Det ser nu ud til, at partiet ikke har opbakning hos Socialdemokraterne og De Radikale til at gennemføre det valgløfte.

B.T. erfarer, at Socialdemokraterne ønsker en mere skrabet version af betalingsringen, der mere minder om en trængselsring. Det vil sige, at bilisterne kun skal betale for at køre ind i København på bestemte tidspunkter, hvor der er myldretid. Det vil give et langt lavere provenue end de cirka 2 milliarder kroner, der er omtalt i regeringsgrundlaget. B.T. erfarer, at et tal på 1 milliarder er i spil, men der er endnu ikke kommet en officiel udmelding fra regeringen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt ventes at komme med en udmelding på sit pressemøde tirsdag.