Dagpengeproblemet kan kun løses ved at tilføre flere penge, lyder det fra SF og DF. Partierne har indgået en fælles aftale om at gå efter flere midler.

En anderledes alliance har fundet vej til dansk politik under valgkampen. Dansk Folkeparti er gået sammen med SF om at gå efter flere midler til dagpengeområdet, oplyser partierne.

Formand Pia Olsen Dyhr (SF) og formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl (DF), har sat sig som førsteprioritet at halvere genoptjeningskravet. Kravet bestemmer, hvor lang tid man skal arbejde for igen at få ret til dagpenge.

I en fælles udtalelse skriver de to partiledere, at der skal skabes tryghed for dagpengemodtagerne.

»Det, mener vi, kun kan gøres ved at tilføre området flere penge. De penge vil vi målrettet bruge til at halvere dagpenge-perioden medmindre Dagpengekommissionen kommer med en endnu bedre model. Begge partier lægger mandater til både at skaffe pengene og gennemføre løsningen efter valget uanset, hvem der er statsminister,« lyder det udtalelsen.

Aftalen lægger pres på Socialdemokraterne, der har været bundet af de Radikale i spørgsmålet om dagpengene. S-toppen har dog slået fast, at en forbedring af dagpengesystemet ikke må koste ekstra penge.

Alligevel håber Pia Olsen Dyhr, at Socialdemokraterne vil skele til alliancen.

»Jeg håber meget, at Socialdemokraterne vil fravriste sig de Radikales jerngreb på dagpengeområdet og være med i et flertal for en holdbar dagpengeløsning. For Dansk Folkeparti og SF kan jo ikke gøre det alene,« siger hun i en pressemeddelelse.

Muligheden for alliancen blev påpeget fredag af Enhedslisten, der opfordrede de to partier til at gå sammen for at forfølge ambitionen om flere penge til dagpengeområdet til gavn for arbejdsløse.

Andre læser også