Næstformand i SF ønsker Thor Möger tillykke med hans nye job som debatvært, men ærgrer sig over at sige farvel til en stærk folketingskandidat.

SF mister en tidligere toppolitiker til et TV-program, når tidligere skatteminister Thor Möger (SF) forlader politik for at blive studievært på DR2.

- Som næstformand ærgrer jeg mig over at skulle sige farvel til en stærk folketingskandidat i Århus, men jeg respekterer Thors beslutning om, at hans kandidatur til folketinget ikke er foreneligt med hans nye arbejde, siger næstformand i SF Mette Touborg (SF).

Thor Möger opgiver sit folketingskandidatur i Aarhus, men forbliver altså medlem af SF - dog ikke som aktivt medlem af partiet, understreger han.

- Det er en stor beslutning, som jeg også har tænkt grundigt over. Men det er også helt indlysende, at hvervet som folketingskandidat og rollen som debatvært ender med at spænde ben for hinanden, og derfor har jeg truffet et valg om at trække mig, siger den tidligere skatteminister, der blev fyret fra sit job i oktober, da den nye SF-formand, Annette Vilhelmsen (SF), satte sit nye ministerhold.

Thor Möger begynder som vært på programmet »Gadens Parlament« 1. februar. Her skal han styre debatterne, der ifølge DR vil blive sendt flere gange om ugen fra forskellige steder i landet.

- Jeg er da glad på Thors vegne og glæder mig over, at han fortsætter med at være aktiv i den offentlige debat. Nu i en ny rolle, siger Mette Touborg.

Hun kan glæde sig over, at Thor Möger holder døren åben til Folketinget.

- Jeg er jo et politisk menneske, og jeg mener, det er vigtigt at engagere sig i samfundet. Det her er ikke nogen mellemstation for mig, men på den anden side vil jeg heller ikke afvise at engagere mig igen i aktiv partipolitik, siger Thor Möger.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.