SF holder gruppemøde på Christiansborg onsdag den 27. juni 2012. Karina Lorentzen Dehnhardt ankommer til mødet. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012)
SF holder gruppemøde på Christiansborg onsdag den 27. juni 2012. Karina Lorentzen Dehnhardt ankommer til mødet. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012) Foto: Keld Navntoft
Som BT skriver i dagens avis, er virksomhederne ikke nærige med gaver til kongehuset: Designertaske til 221.000 kr, ur til 110.000 og biler og både til millioner.

I disse krisetider kunne det måske være en ide at opfordre virksomhederne til at oprette et akutjob eller to, i stedet for at forære kronprinsessen endnu en taske. Det mener i hvert fald SFs erhvervsordfører Karina Lorentzen.

- Det ville i hvert fald være helt i SFs ånd, hvis man kunne lave sådan en aftale med virksomhederne. Men det er ikke noget, vi kan pålægge dem. Til gengæld kan man håbe, at den ekstra publicity vil gavne Danmarks eksportinteresser, så de får mulighed for at oprette nye job, siger formanden for Folketingets Retsudvalg, Karina Lorentzen fra SF.

- Det er velkendt, at kongehuset er sponsoreret af forskellige virksomheder. Det kender vi bl.a fra kgl. hofleverandører. Fordelene er jo, at kongehuset på den måde fungerer som udstillingsvindue for Danmark i udlandet og virksomhederne får promoveret deres produkter. Men det vigtige er, at der ikke skal stilles modydelser til gengæld for gaverne, siger Karina Lorentzen.

- Jeg medgiver, at der er tale om fantastiske gaver for nærmest svimlende summer og det kan da undre mig, at der skulle være behov for det i betragtning af det bidrag, vi betaler til kongehuset

- Jeg håber, at de for deres egen skyld tænker over og nøje overvejer, hvor grænsen for at modtage gaver er. At der findes en form for interne retningslinier. Vi får aldrig opklaret, om bestikkelsesparagraffen bliver overtrådt, men det handler også om etik og moral.

- Kongehuset kommer mange steder ud i verden, og dermed er det god reklame for danske varer. Det vigtige er som sagt bare, at der ikke bliver stillet krav om modydelser fra firmaerne, men det har jeg nu heller ikke indtryk af sker, siger Karina Lorentzen.

Hvad mener du? Er det at blande æbler og bananer eller burde virksomhederne tage et større socialt ansvar fremfor at bruge penge på kongehuset? Sig din mening her.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.