Tesfayes afgang som SF-næstformand er helt udramatisk, lyder det fra SF-formand Annette Vilhelmsen. Ny næstformand ventes at blive landsledelsesmedlem Peter Westermann.

Der er ingen, der smækker med døren. Det er meldingen fra SF-formand Annette Vilhelmsen, efter den ene af partiets to næstformænd, Mattias Tesfaye, var valgt at forlade sin post.

- Det er en beslutning, som Mattias har taget, og det er meget udramatisk, og jeg samler stadigvæk partiet, siger Annette Vilhelmsen.

Mattias Tesfaye, der i kampen om formandsposten i SF var en af Astrid Krags glødende støtter, begrunder selv sin afgang med, at han er uenig i den politiske linje, som Annette Vilhelmsen står for.

- Jeg er politisk uenig i den linje, Annette Vilhelmsen er gået til formandsvalg på, og den, som nu skal folde sig ud i SF, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Annette Vilhelmsen afviser, at Tesfayes exit er udtryk for en splittelse i partiet. Hun er »rigtig glad« for de ting, som hun i sin tid som formand har været med til at gennemføre.

- Vi har lavet en god finanslovsaftale, vi har fremlagt en folkeskolereform, vi har sagt ja til Palæstina, og de ting står jeg ved, og det, synes jeg, er nogle gode ting, og jeg har et rigtig fint forhold til Mattias, siger hun.

SFs landsledelse mødes i eftermiddag for blandt andet at vælge en ny næstformand. Allerede nu står det dog klart, at den nye næstformand efter al sandsynlighed bliver det 27-årige medlem af SFs landsledelse Peter Westermann, der under formandsopgøret arbejdede tæt sammen med Annette Vilhelmsen.

Annette Vilhelmsen vil dog ikke på forhånd pege på Westermann.

- Jeg synes, der sidder rigtig mange dygtige folk i landsledelsen, og Peter Westermann er også dygtig, siger hun.

Spørgsmål: Vil du opfordre til, at det bliver ham?

- Vi har landsledelsesmøde i aften, og der tager vi stilling til det. Jeg synes, vi er rigtig mange dygtige folk i landsledelsen, og Peter er en af dem, siger hun.

Den anden næstformand, Mette Touborg (SF), har på forhånd sagt, at hun gerne vil fortsætte i sin post som næstformand.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.