Annette Vilhelmsen, formand for SF og erhvervs- og vækstminister.
Annette Vilhelmsen, formand for SF og erhvervs- og vækstminister. Foto: Thomas Lekfeldt

Det er svært at se en vej ud af krisen for SF, hvis partiet bliver ved med at være regeringsparti, siger valgforsker, Rune Stubager.

SFs vælgerkrise er fortsat med ufortrøden styrke, efter Annette Vilhelmsen (SF) har overtaget formandsposten fra Villy Søvndal (SF).

Det skriver Børsen på baggrund af en meningsmåling foretaget af Greens Analyseinstitut, der viser en vælgertilslutning til SF på bare 5,3 procent. Det er den dårligste tilslutning til partiet, siden Greens begyndte at lave meningsmålinger i 1990.

Ifølge Rune Stubager, der er valgforsker ved Aarhus Universitet, er det svært at se en vej ud af krisen.

- Det er indiskutabelt, at partiet er i en betydelig krise. Det er svært at se nogen udveje, hvis man stadig vil fastholde at være i regering, siger Stubager til Børsen.

Målingen viser også, at under hver femte vælger har et klart billede af, hvad Annette Vilhelmsen står for som leder af SF.

- Sagt på jysk er der både for partiet og for Annette Vilhelmsen plads til forbedring, siger Rune Stubager.

Annette Vilhelmsen har over for Børsen ikke ønsket at kommentere målingen. Politisk ordfører Jesper Petersen (SF) erkender, at tilslutningen ikke er god nok.

- Når vi når frem til valgdagen, er det klart, at så skal billedet være et andet end det, der er i målingen i dag, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.