Lokalformænd i SF oplever lige nu en sand medlemsflugt

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>I et åbent brev til SFs folketingsgruppe retter 14 toneangivende græsrødder i partiets bagland en sønderlemmende kritik mod Søvndals indsats i regeringen.

De anklager partiet for at have mistet sin troværdighed og for at videreføre den borgerlige krisepolitik. Kritikken bliver ikke mindre af, at Özlem Cekic nu er frataget alle ordførerskaber. Det er alt for hård straf, er holdningen, der bakkes op af medlemmer fra landsledelsen.

Og Özlem Cecik er godt på vej til at få matyrstatus blandt græsrødderne. Dennis Stenbjerg Johansen fra Aalborg kalder Özlem for indbegrebet af SFs sociale sjæl.

- Ledelsen er nødt til at lytte til os, hvis vi skal have chance for at overleve som parti. Lige nu bliver der ikke lyttet til baglandet, og det kan få konsekvenser, og medlemsflugten blive endnu værre.

- Man skal ikke kigge længe på Özlems Facebook-side for at se, hvilken massiv støtte, hun har, siger han.

To opfordringer til Villy

Mange i SF har det også dårligt med skatteaftalen, der blev indgået med Venstre og Konservative og derfor ikke er ’SF-politik’. De 14 brevskrivere kommer med to opfordringer Villy Søvndal.

- For det første må Socialdemokraterne og De Radikale respektere, at der er tre partier i regeringen, og at centrale SF værdier ikke ’køres over’. For det andet er det helt afgørende, at SF er i regering og i Folketinget fører en politik, der medfører, at vælgere igen ser SF som et troværdigt parti. Hans Glæsel fra Storkreds Fyn uddyber gerne kritikken.

- Jeg oplever som partiforeningsformand, at medlemmerne strømmer ud af partiet. Vi har mistet 20-25 pct. i løbet af det seneste år. Hvis det fortsætter, er SF snart ikke-eksisterende. Derfor skal vi bruge nogle signaler fra vores politikere på Christiansborg om, at de ikke har glemt, hvad SF var sat i verden for.

- Når SF går ud og siger, at man har lavet en skattereform, og at man er glade for den, hopper elastikken af hos mange. Det er ikke noget godt skatteforlig set fra et SF-synspunkt. Man letter skatten for de forholdsvis velbjærgede på bekostning af de, der står nederst i hierakiet. Man har også overtaget de borgerliges retorik om de arbejdsløse. Det er lige før man siger, at de er dovne og nasser på samfundet, siger Hans Glæsel.

- I stedet burde man have sagt, at skattereformen var et kompromis. Man skal holde op med at sælge sine nederlag, som var de sejre, Formanden for SF på Lolland Jørgen ’Rassi’ Rasmussen mener, at SFs politik er blevet alt for rødbedefarvet, som det sker, når man blander for meget blå farve i den røde.

- Vi har en nedgang i medlemstallet på 10 pct. om måneden. Det er et varsel, man skal tage alvorligt. SF har divideret sine holdning for meget. Hvis jeg skal give et råd, er det, at man skal samarbejde mere med Enhedslisten, siger han. Jens Thoft er så oprørt, at han kun vil citeres for dette:

- Min mor har lært mig, at hvis man ikke kan sige noget pænt om folk, må man hellere tie stille, siger han. Line Linnemann fra landsledelsen mener, at SF er blevet højredrejet og topstyret, og folketingsgruppen har mistet kontakten til baglandet.

- Baglandet råber og skriger på, at SF får den selvstændige profil tilbage, som vi havde, før vi fik så travlt med regeringsdeltagelse. For det kan ikke nytte noget, at SF deponerer sin egen selvstændighed i baglommen på socialdemokraterne, siger hun.Afstanden mellem folketingsgruppen og baglandet

Det ærgrer landsledelsesmedlem Poul Overlund-Sørensen, at SFs folketingsgruppe har valgt at køre en hård linje mod Özlem Cekic på grund af hendes modstand mod skatteaftalen.

- Aftalen var ikke socialt afbalanceret, og min mening er ikke anderledes end mange andre i baglandet. Derfor tydeliggør folketingsgruppens hårde behandling af Özlem Cekic afstanden mellem folketingsgruppen og baglandet, mener han. Ida Damborg fra landsledelsen kalder beslutningen om at fyre Özlem for dum.

- Jeg synes, det er lidt flot, at man på den måde siger, at man ikke har brug for alle gode kræfter, man har i folketingsgruppen. Set i det lys, er det ikke den mest begavede beslutning, siger hun.