Lyt til artiklen

SF mener, at Enhedslisten mangler økonomisk realitetssans. Enhedslisten svarer igen, og anklager SF for at opgive sine politiske principper.

Forhandlingerne om en reform af førtidspension og fleksjob skal genoptages, men inden de er kommet i gang, sætter SF et angreb ind på Enhedslisten. Det skriver Politiken.

- Det virker som om, at Enhedslisten ikke befinder sig i samme økonomiske realitet som os andre, siger SFs politiske ordfører Jesper Petersen til Politiken.  

Angrebet fra regeringspartiet kommer efter, at Enhedslistens afdeling i Aarhus har foreslået, at man fastsætter en minimums grænse for overførselsindkomst på 13.000 kroner. Det har partiets hovedbestyrelse anbefalet sine medlemmer at afvise på det kommende årsmøde.

Det skyldes ikke, at man synes at 13.000 kroner er for meget. Tværtimod. Partiet vedtog nemlig sidste år, at ingen overførselsindkomst må være under 15.000 kroner.

- Jeg ved ikke, om de er stødt på en guldåre et eller andet sted, men realiteterne er, at pengene er små, siger Jesper Petersen.

Han mener ikke, at nye penge skal bruges på at hæve overførselsindkomsterne, men derimod på efteruddannelse af ufaglærte.

Han understreger, at han som venstreorienteret synes, at det er bedre at skabe ny beskæftigelse og muligheder for de mange ufaglærte.

SYNES DU, AT ENHEDSLISTEN MANGLER REALITETSSANS? ELLER ER DET SF, DER ER LØBET FRA DERES PRINCIPPER? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Enhedslistens gruppeformand Per Clausen er ikke helt enig i den holdning.

- Det kan godt være, at jeg er gammeldags, men jeg troede, venstreorienteret politik handlede om at lave omfordeling, hvor man tager fra de rigeste og giver til dem, der ikke har så mange penge, siger gruppeformanden til Politiken.

- Vi er enige i, at vi skal skaffe flere penge. Men i modsætning til SF mener vi, at pengene skal skaffes ved, at vi ruller de skattelettelser tilbage, som de rigeste fik. Hvorfor skal pengene altid hentes fra nogen, som har handikap, som er syge, eller som er på overførelsesindkomst?, spørger Per Clausen.
Han mener, at Socialdemokraterne og SF opgiver deres politiske synspunkter og principper, at de hastigt bevæger sig mod højre, og at de er i færd med at overtage Venstres politik.

Synes du, at Enhedslisten mangler realitetssans? Eller er det SF, der er løbet fra deres principper?

Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragt i B.T.