Nok er nok, siger SF Billund, der erklærer sig parat til at nedlægge sig selv, hvis salget af DONG-aktierne gennemføres.

SF Billund er parat til at nedlægge sig selv, hvis ikke SF træder ud af regeringen, eller forhandlingerne om salget af DONG-aktierne rulles tilbage efter partiets hastemøde om sagen onsdag aften. Det fortæller bestyrelsesmedlem for SF i Billund Kommune Susanne Mathiesen til jv.dk.

»Vi er kommet til et punkt, hvor nok er nok. Vi har lokalt skullet forsvare så mange sager og reformer, som er så fremmede for SF-hjerteblod, at salget af DONG-aktierne til Goldman Sachs bare er dråben,« siger Susanne Mathiesen, der sammen med formand Frederik Djernæs har sendt en opfordring til landsledelsen i partiet.

I brevet gør de lokale SFere blandt andet opmærksom på, at det også handler om »SFs overlevelse som parti«.

Hvis salget bliver gennemført med SFs støtte som planlagt, vil Susanne Mathiesen personligt melde sig ud. Og hvis de andre medlemmer vil følge hende, vil afdelingen i Billund Kommune formentlig blive nedlagt, skriver jv.dk.

Således breder utilfredsheden med regeringens aftale med Goldman Sachs sig yderligere i SFs bagland. Tirsdag opfordrede lokalafdelingen i Odense regeringen til at droppe aftalen.

»Vi er i bestyrelsen enige om, at Goldman Sachs er en rigtig dårlig partner for DONG. De tjener penge på at agere kortsigtet, og det er ikke det, der er behov for i langsigtede energiinvesteringer. Der er brug for noget tålmodig kapital, som pensionskasser for eksempel kan levere,« sagde Kasper Westh, formand for SF Odense, til bt.dk.

SF Odense mener, regeringen bør stoppe op og revurdere den aftale, der står til at blive vedtaget i Folketingets Finansudvalg torsdag.

»Jeg kan ikke forstå, at Bjarne Corydon (S) valgte, som han gjorde, og jeg opfordrer til, at man tager en time-out. Vi er simpelthen nødt til at få belyst, om der ikke er bedre muligheder for DONG,« sagde formanden for SF Odense, som dog ikke mener, at SF skal træde ud af regeringen, hvis aftalen bliver stemt hjem. Et blåt alternativt er trods alt værre end udsigten til en aftale med Goldman Sachs, lyder det.