Lyt til artiklen

En af regeringens absolutte topfolk, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har raset mod forældre, der vælger folkeskolen fra. Men nu har hun selv valgt at sende begge sine to børn på privatskole.

1. maj starter Mette Frederiksens søn på seks år i indskolingen til 0.klasse på Hareskovens Lilleskole i Ballerup på samme privatskole som hendes datter i forvejen går.

- Han vil helst selv gå sammen med sin søster, og det er også det mest praktiske, siger Mette Frederiksen til B.T. 2005 skældte Mette Frederiksen som socialordfører ellers ud på forældre, der sender børn på privatskole.

- Det nytter simpelt hen ikke, at forældre med overskudsbørn sender deres børn i privatskole, så snart der er problemer i folkeskolen. Alle har et ansvar for, at folkeskolen fungerer, skrev Mette Frederiksen i et harmdirrende forsvar for folkeskolen.

 

For to år siden havnede hun i et politisk stormvejr, da det kom frem, at hun havde valgt at sætte sin datter i privatskole i stedet for den lokale folkeskole. Mette Frederiksen forklarede sit valg med, at datterens tarv kom i første række og derfor var det bedst for hende at komme på en lilleskole med mindre klasser.- Nu står jeg i den situation, at min datter har behov for en lille skole, og så går det op for mig, at det ikke nødvendigvis er så let, når man som forældre står og skal vælge skole, sagde hun i maj 2010.

 

Mette Frederiksen giver dog ikke nogen særlig årsag til at sønnen også skal i privatskole.

 - Vores søn ville selv helst gå i samme skole som sin søster, og det ønske ville vi ikke i stå i vejen for, fordi der kan hives nogen gamle citater frem, hvor jeg udtaler mig om privatskoler. Hør nu her. Mine børn kommer i først række, og så må jeg tage de politiske tæsk, siger ministeren til B.T.  

LÆS MERE I B.T. ONSDAG

Er det et problem, at Mette Frederiksen sender endnu et barn i privatskole?
Deltag i debatten herunder. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. torsdag.