Det var et billede på, hvordan alle opførte sig, da Helle Thorning-Schmidt tog et selfie med Barack Obama, siger fotografen

Roberto Schmidt er manden bag billedet af statsminister Helle Thorning-Schmidt og USA's præsident, Barack Obama, der tog et såkaldt selfie (selvportræt med mobil-telefonen, red.) sammen. Det skete til mindehøjtideligheden for afdøde Nelson Mandela.

Efterspillet finder fotografen ret bemærkelsesværdigt.

- Det er et godt billede på tiden, når sådan et billede får mere omtale end begivenheden selv, skriver Roberto Schmidt på sin blog fra det franske nyhedsbureau AFP.

Roberto Schmidt skriver i sin blog, at han ikke var klar over, hvem den lyshårede dame ved siden af Obama var, og jeg tænkte, at det nok bare var en af de mange Obama-ansatte.

Men to timer inde i ceremonien og to timer tilbage, havde Barack Obama været på scenen, for at give sin tale. Da han kom på sin plads igen hev 'den lyshårede dame' pludselig en telefon frem og tog et selfie med sig selv og Obama og den britiske premierminister, David Cameron, der sad på den anden side af hende.

- Så jeg tog billedet af ren refleks. Men jeg synes ikke, det var en mærkelig opførsel af dem. Alle havde det sjovt, og der var karnevalsatmosfære, skriver Roberto Schmidt.

Roberto Schmidt bemærker også, at de sociale medier kammede over på grund af billederne af Barack Obamas kone Michelle, hvor hun ikke så særligt tilfreds ud.

- Billeder kan lyve. Bare et par sekunder før jeg knipsede på kameraet, sad hun og grinede med folk omkring sig. Inklusive Helle Thorning-Schmidt.

Til slut kommer Roberto Schmidt ind på, at han synes, det var interessant at se politikere live op og vise, at de er mennesker ligesom alle os andre.