Partierne bag energiforliget er enige om at gennemføre udbud af kystnære havvindmøller i seks områder på havet.

I områderne Bornholm, Smålandsfarvandet, Sejerø Bugt, Sæby, Vesterhav Syd og Vesterhav Nord vil der blive gennemført udbud af de 500 MW kystnære havvindmøller, der blev besluttet i energiaftalen. Det oplyser klima-, energi- og bygningsministeriet.

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) har været i dialog med borgmestrene i kommunerne i de otte områder, hvor der er bedst samfundsøkonomi i at stille kystnære havvindmøller op. Ved seks at områderne var der kommunal opbakning, oplyser ministeriet.

- Jeg er meget tilfreds med den store lokale opbakning fra de udvalgte områder og også glad for, at så mange lokale borgere og virksomheder får mulighed for at blive medejere af de nye kystmøller. Næste skridt bliver at få gennemført udbud i områderne, som kan sikre, at udbygningen sker så billigt som muligt for elforbrugerne, lyder det fra Martin Lidegaard i en pressemeddelelse.

Det er regeringen, der er blevet enig med Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og de Konservative om, at der skal gennemføres udbud af udbud af 450 MW produktionsmøller i de udpegede områder, mens 50 MW bliver forsøgsmøller.

Havvindmølleparkerne skal som udgangspunkt placeres mindst fire kilometer fra kysten. De skal være klar til at producere senest i 2020 og vil ifølge ministeriet samlet producere strøm nok til en halv million husstandes elforbrug.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.