Kun hvis man har familiær tilknytning til Danmark, kan man blive i landet, ellers skal man 'sendes hjem.'

I hvert fald hvis det står til Danskernes Parti, hvis formand Daniel Carlsen tirsdag har proklameret, at partiet skulle være klar til at stille op til Folketinget.

Det er dog ikke noget, der endnu er blevet formelt bekræftet af Indenrigsministeriet.

Men hvis partiet stiller op og kommer ind, bliver det med en politik, hvor alle, der ikke har direkte familiær tilknytning til Danmark, skal sendes ud af landet - eller hjem som partiet kalder det. Også selvom man er dansk statsborger.

Det gælder blandt andet vært for TV 2 Nyhederne, Divya Das, der er født i Hørsholm. På spørgsmålet om, hun skulle sendes 'hjem' til Indien, hvis partiets politik bliver til virkelighed, udtalte Daniel Carlsen tidligere på året.

»Ja, hvis hun ikke har familiær tilknytning til Danmark i form af ægteskab eller børn eller forældre for eksempel, så ja,« sagde han til Radio 24syv.

38-årige Divya Das er kåret som Danmarks bedste kvindelige vært og har indiske rødder, men er født og opvokset i Danmark. Men da hun er skilt fra sin danske mand og blot kæreste med DR-vært Kim Bildsøe, men ikke er gift med ham, konkluderede Daniel Carlsen i programmet, at hun skulle 'hjem' til Indien.

Også selvom hun er dansk statsborger.

Det samme gjaldt en anden vært, nemlig radiovært på Danmarks Radio og tidligere vært for Aftenshowet Abdel Aziz Mahmoud. I en debat på dette års Folkemødet på Bornholm sagde Daniel Carlsen foran rullende tv-kameraer, at han også skulle sendes 'hjem.' Vel at mærke selvom han aldrig har været i Palæstina.

»Vi baserer det på objektive kriterier, som hvor man kommer fra og ikke, om man er velintegreret eller spiser frikadeller eller ej. Jeg vil gerne problematisere den præmis, at fordi man er født i Danmark, så kommer man også fra Danmark. Hvis folk er dansk gift eller har danske børn, eller hvis de er adopteret hertil, så har de det, vi kalder familiær tilknytning,« sagde Daniel Carlsen til BT og uddybede.

»Jeg har intet imod Abdel Aziz Mahmoud eller andre indvandrere i vores samfund. Jeg har noget imod situationen i vores land – vi har omkring 500.000 indvandrere og efterkommere, og der vil komme mange flere. Og så må man være helt konsekvent i sin udlændingepolitik. Når terrorangreb og mellemøstlig hverdag begynder at blive normalt i Europa, spørger jeg mig selv, om det er det samfund, min datter skal vokse op i,« siger han til BT.

Derimod må politikeren Naser Khader gerne blive i Danmark, fordi han har danske børn.

Også den tidligere folketingspolitiker fra SF Özlem Cekic, der har kurdiske rødder, har partiformanden udtalt skulle ud af Danmark - også selvom hun holder jul og på det tidspunkt sad i Folketinget.

BT har tirsdag været i kontakt med Daniel Carlsen, der tidligere har været medlem af nazistpartiet DNSB.  Men han har ikke ønsket at sige noget og henviser til, at partiet snarligt vil holde et pressemøde.

'Rendyrket racisme'
I regeringspartiet Venstre modsætter man sig ikke, at partiet kan stille op til Folketinget, men indfødsretsordfører Jan E. Jørgensen stiller sig meget uforstående over for partiets synspunkter. Især når det gælder deres hjemsendelsesplan.

»Rent politisk har jeg svært ved at finde noget synspunkt, jeg er mere uenig i, det er jo rendyrket racisme,« siger han til BT.

Men ud over, at V-ordføreren finder partiets politik direkte usympatisk, ser han også et praktisk problem.

»Hvis man skal udvise folk fra Danmark, kræver det, at man udviser dem til et andet land, og hvis de har dansk statsborgerskab, kan man jo ikke udvise dem til et andet land. Det ville kræve, man kunne udvise dem til det ydre rum,« siger han.

Men hvis de stiller op, er partiet velkomne i Folketinget, mener Venstre.

»Vi lever i et demokrati, og hvis vælgerne stemmer på dem, så er det selvfølgelig okay. I et demokrati skal der være plads til folk, der mener noget andet end en selv. Jeg er ved gud også uenig med kommunister, men derfor skal de have lov til at stille op alligevel.«

Det vides endnu ikke, hvornår Danskernes Parti holder pressemøde og officielt bekræfter, de at de blevet formelt opstillingsparate til næste folketingsvalg.